„Apreciez loialitatea și depunerea efortului comun. Cred în muncă de echipă, nu în lauri individuali.”/ Simona Mitrea – Gifted4All by Kleine Schule

Simona Mitrea este Manager Proiect Kleine Schule, România. Este economist, iar în prezent urmează Masterul la Managementul şi Evaluarea Organizaţiilor şi Programelor Educaţionale, în cadrul Facultăţii de Psihologie şi Știinţe ale Educaţiei. S-a format în mediul corporatist, apoi a ales calea antreprenoriatului, dând naștere primului centru pentru copii cu abilităţi înalte, în oraşul Piatra-Neamţ. 

Plecând de la realizările pe care le-a obţinut, alături de echipa din Piatra-Neamţ, şi simţinând limitările de spaţiu, a ajuns să contureze conceptul proiectului Gifted (for) Youplatforma online de învăţare pentru copiii cu metacogniţie, cu sau fără deficienţe de auz, văz sau asperger. Acest proiect a fost inițiat din dorința de a dezvolta abilităţile şi potenţialul copilului,  cu capacităţi înalte, sub toate aspectele, prin programe care stimulează gândirea critică şi cea dinamică prin dezvoltarea creativităţii şi a gândirii complexe. 

Simona Mitrea - Global Woman Club

Visul Simonei este acela de a realiza, pentru copiii de astăzi/adulţii de mâine, cadrul prin care aceştia să-şi găsească independenţa şi să-şi dezvolte latura creativă şi potenţialul, având în plan construcţia primei școli pentru copiii cu abilitāţi înalte din România. 

Cine este Simona Mitrea și cum ai devenit cine ești azi?

Îmi place să zic despre mine că sunt, înainte de toate, mama, apoi soție și profesionist (antreprenor în educație). Știu că de multe ori viață îmi răstoarnă prioritățile, punând viața profesională în centru și apoi pe cea personală, însă multe dintre răspunsurile pe care le găsesc în profesie se răsfrâng și asupra vieții personale. 

Povestea mea începe în copilărie, când mă visam profesoară. Părinții mei au intervenit în decizia urmării unui liceu, așa că am absolvit un Liceu cu profil mate-info, iar mai târziu ASE-ul. Au fost necesari 18 ani, (de la 14 la 32 de ani) să realizez că nici corporația, nici banii nu îți aduc fericirea, astfel că mi-am urmat pasiunea și am creat Gifted4All by Kleine Schule, un program pentru copiii cu potențial înalt, de la 2 la 17 ani. Implicarea în educație m-a determinat să mă întorc pe băncile facultății, mai întâi ca masterand, apoi că doctorand, de dată această urmând profiluri în care am combinat zona antreprenorială cu partea de expertiză în educație.

Simona Mitrea - The Woman Magazine

Ce ți-ai dori să nu uiți niciodată, indiferent cât ar trece timpul sau ai avansa în business?

Îmi place să sprijin oamenii care mi-au fost alături atunci când nimic nu prevestea succesul. Apreciez loialitatea și depunerea efortului comun. Cred în muncă de echipă, nu în lauri individuali.

Care e cel mai greu/provocator proiect în care te-ai implicat vreodată?

Consider că provocările te duc la alt nivel, te ajută să te descoperi, să te accepți cu bune și cu rele. Mie îmi plac provocările, așa că de-a lungul vieții m-am lăsat mereu surprinsă de viață și de cei din jur. Mă plictisesc să fac lucruri repetitive și să merg pe căi bătătorite de alții.

Ce te face fericită?

Copiii, în general – fie că sunt ai mei, personali, fie că sunt copiii de la școală -, soțul și întâlnirile cu părinții noștri.

Ce sfat le poți da doamnelor care își doresc să găsească un echilibru între viața personală și carieră? 

Eu pot spune ce am făcut eu. Mi-am definit foarte bine rolurile: de profesionistă, de femeie, de soție și de mămică. Astfel, mi-am putut aloca timp suficient pentru toate aceste „pălării”.

În ce crezi că merită să mai crezi?

În oameni, în echipă.

Destinația preferată de vacanță?

Îmi plac vacanțele în care pot explora. Nu îmi place să stau mult într-un loc. 

The Woman x Global Woman Club

În acest moment, ne bucurăm de un context și un mediu prielnic pentru dezvoltare, iar colaborarea este cel mai clar mod de a recunoaște meritele celei de lângă noi. Succesul pe cont propriu – indiferent ce formă capătă el, e răsplata muncii. Dar când întreaga comunitate are de beneficiat de pe urma acestuia, cu atât mai mult merită atenția și sprijinul nostru. 

Every woman for herself every woman este inițiativa care pune accent pe colaborare și susținere a comunităților de femei care se implică activ în comunitatea din care fac parte. 

Material realizat în parteneriat cu Asociația Global Woman Club Bucharest

Sursă foto: arhivă personală Simona Mitrea