Bianca Pop și povestea afacerii sale de familie, Ambiance Deco

Toate elementele care compun ambianța căminului nostru, de la structura arhitecturală, la colorit și până la alegerea obiectelor și a modului de decorare a încăperilor, sunt esențiale în regăsirea echilibrului casei noastre. Din dorința de a veni în întâmpinarea celor mai rafinate gusturi, magazinele Ambiance Deco vin cu cele mai bune idei pentru amenajarea casei și grădinii, prin eleganța stilului frantuzesc, miresme nobile sau strălucirea pastelului.

cluj-246

În inteviul acordat, Bianca Pop ne dezvăluie povestea afacerii sale de familie, Ambiance Deco, cel mai cunoscut magazin de decorațiuni din Baia Mare, de care ne bucurăm acum și la Cluj-Napoca. Bianca ne arată care este viziunea sa, ca antreprenor, vine cu propuneri inedite pentru acest sezon, în materie de decorațiuni de interior și cadouri, dezvăluindu-ne și planurile sale de viitor.

Cine ți-a insuflat dragostea pentru decorațiunile de interior și cum ai reușit să îți transformi pasiunea în afacere?

Prima dată când am intrat în contact cu decorațiunile de interior a fost în urmă cu trei ani, când i-am însoțit pe părinții mei la cel mai mare târg de decorațiuni și design interior, Maison & Objet Paris. La acea vreme nu realizam care este frumusețea amenajărilor interioare, dar cu ocazia participării mele la acel eveniment, am descoperit splendoarea acestui domeniu.

cluj-17

Contextul și stilul decorațiunilor, modul de aranjare a acestora, într-o încăpere și punerea lor în valoare mi-au stârnit curiozitatea și interesul în acest sens. La acea vreme, administram unul din magazinele de decorațiuni ale părinților mei, nu înțelegeam foarte bine ce fac, mă ocupam de administrare, comenzi, vânzări.

Era un simplu magazin, care oferea produse pentru casă și obiecte, care pot fi oferite cadou. Mă axăm doar pe partea de vânzare, fără a vedea vreo posibilitate de evoluție, achiziționam aproximativ aceleași produse și, încet-încet, maturizându-mă și accesând idei noi, produse noi, vorbind cu clienții și constatând alte nevoi și dorințe în ale amenajării, am studiat un an piața, atât în Cluj Napoca, cât și în Baia Mare, orașul meu natal.

cluj-335

Primul magazin Ambiance Deco și-a deschis porțile la 7 iulie 2016, după care, la o lună distanță, eu am hotărât să mă mut în Franța. În acea perioadă am profitat de faptul că am avut acces în cele mai cochete locuințe ale francezilor și am analizat îndeaproape diferitele stiluri de amenajare, am comparat obiectele de decor alese de aceștia, combinațiile de culori folosite și am ajuns la concluzia că acest domeniu, al amenajării și decorațiunilor de interior nu este suficient de exploatat și putem aduce un suflu nou și în România.

În toată această perioadă m-am tot gândit cum să extindem această activitate, astfel, 1 Octombrie 2017 a fost ziua în care și-a deschis porțile cel de-al doilea magazin Ambiance Deco, de această dată în Cluj Napoca, mai exact în Platinia Shopping Center.

IMG_9171

Care este viziunea Ambiance Deco cu privire la tendințele din zona decorațiunilor? În ce constă sursa ineditului, ce se regăsește în colecțiile propuse pentru acest sezon?

Majoritatea produselor din magazinele Ambiance Deco aparțin stilului Shabby Chic, un stil popular în zilele noastre, care prin culorile pastelate specifice, emană căldură și confort. Pe lângă acestea, mai puteți găsi în magazinele noastre și produse franțuzești din gama Mathilde M., produse care completează confortul casei cu o ambianță deosebită.

În plus, față de varietatea de parfumuri de cameră, care au miresme aparte, din această gamă mai regăsim și parfumuri de lenjerie, difuzoare electrice de parfum de cameră, săpunuri și alte obiecte, specifice amenajărilor în stil franțuzesc. De asemenea, o altă gamă de care noi suntem mândri să o putem oferi clienților noștri, sunt produsele Carmani, o multitudine de căni de diferite forme și dimensiuni, cești de cafea, platouri și tablouri pe șevalet, pe care sunt reproduse cele mai faimoase picturi ale marilor artiști, precum Van Gogh, Gustav Klimt, DaVinci și mulți alții.

cluj-234

Ce planuri de viitor ai pentru propriul brand?

Îmi doresc ca fiecare persoană care intră în magazinele noastre să simtă că produsele de aici îi pot aduce un plus de confort acasă, prin eleganță și utilitatea lor. Deși în acest moment avem doar două magazine active, urmează deschiderea magazinului online, iar astfel dorința mea este să ajungem în casele tuturor românilor.

Preluând această afacere, motivația mea este cu atât mai mare cu cât îmi doresc să creez un brand de succes, iar Ambiance Deco să fie recunoscut la nivel național.

cluj-271

Care sunt sfaturile, pe care le-ai oferi cititoarelor The Woman Magazine, cu privire la amenajarea căminului?

Sfaturile mele pentru cititoarele The Woman Magazine sunt să aleagă eleganță prin simplitate, culorile pastelate și să nu uite că mireasma din casă stimulează starea de bine.

Dacă ai putea să te caracterizezi, ca antreprenor, în doar 3 cuvinte, care ar fi acelea?

Consider că cel mai bine mă caracterizează: CREATIVITATEA, HOTĂRÂREA și AMBIȚIA.

Articol preluat din ediția a III-a a Revistei The Woman, Martie 2018.

01. CoverStory - Coperta proba

Sursă foto: arhivă personală Bianca Pop