Ce înseamnă să fii femeie, mamă, dar în primul rând om?

Atunci când se întreprinde o acțiune pentru prima dată, iar apoi se exersează în repetate rânduri, aceasta este învațată. Însă acest lucru nu este valabil și în cazul nostru, al părinților. Fiecare zi înseamnă prima dată” pentru noi. Fiecare zi reprezintă o nouă provocare, fiecare zi are un alt „script” de parcurs și trebuie să fie cea mai bună improvizație. Pare greu, nu-i așa? Dar nu în zadar se spune că rolul de părinte este cea mai dificilă meserie din lume, dar și cea mai frumoasă și cu cele mai multe satisfacții.

24 mai a fost o zi petrecută în mijlocul vostru, o comunitate puternică de părinți, dornică de o educație continuă, o zi de relaxare, împărtășire, emoții și sentimente autentice.

Ieri, fiecare dintre voi a lăsat câte un mesaj unei mame din sală. Sperăm să vă facem ziua și mai frumoasă cu câteva dintre aceste mesaje simpatice.

My kid rocks because….

 – He teaches me happiness every day

 – Mă face să fiu cea mai bună versiune a mea, deși nu ne-am cunoscut încă

 – It’s special and full of life

 – Reușește să filosofeze fiecare gest al meu

 – E ea însăși, conectată cu nevoile ei

 – Nu reușesc să îl prind niciodată

 – She is very energic and always lifts me up

pliculete

Workshopul Domnicăi Petrovai – Founder @ Mind Education Health and The School for Couple ne-a îndreaptat atenția spre contribuția femeii la un cuplu conștient.

“Una dintre cele mai mari vulnerabilități ale femeii este abandonul. O femeie renunță la ea, la nevoi și tot ce-i face bine, pentru a fi atentă la nevoile celorlalți.”

Este important să fim mai atente la starea noastră de bine. În proporție de 50% indicatori precum deprivarea de somn, sex, mișcare, reducerea interferențelor și alimentație ne afectează starea de bine, în timp ce 40% reprezintă modul în care ne simțim în diverse relații (familie, relații romantice, prieteni, etc.) și 10% factorii externi.

Filosofia de ce înseamnă să fii femeie nu implică doar faptul că femeia este responsabilă de relație. E nevoie și de o educație mentală a bărbaților. Unii bărbați au o abordare de atașament evitant și se conectează cu disconfortul femeii, declarase Domnica Petrovai.

Monica Reu  ne-a învățat mai multe despre apreciere. Intenția aprecierii este conectarea, iar cea a laudei este: continuă  să faci asta pentru că eu îți voi da în continuare.

Să facem din apreciere o cultură a familiei nu înseamnă să excludem feedback-ul negativ, ci înseamnă că ne vom uita în permanență la lucrurile care se întamplă în familia noastră și se întâmplă bine.”

Rolul nostru nu e să creștem copii ci ființe umane adulte, cu emoții care să clădească relații de calitate. Oricât de sus am fi social, dacă noi nu avem relații de calitate și oameni în jurul nostru care să ne accepte așa cum suntem, ne va fi afectată starea de spirit. Este important să reținem fiecare dintre noi că mesajele pe care la auzim de la cei care ne formează sunt acele mesaje care ne trasmit informații despre propria noastră valoare.

“Bullying-ul începe acasă și se continuă în instituțiile de învățământ: 7 din 10 elevi spun că au văzut cazuri de bullying, au cerut ajutorul părinților și nu l-au primit.” declarase Nadia Tătaru ne-a  împărtășit povești reale despre bullying, manifestări și combatere.

nadia 3

The Woman Parenting Workshops este evenimentul conex din cadrul companiei The Woman dedicat mamelor dornice de o educație conștientă. Evenimentul a avut loc în 24 mai la Hotel Platinia și a reunit 50 de femei într-un cadru informal, de tip workshop. Scopul întâlnirilor este de a facilita socializarea și cunoașterea la un alt nivel.

Sursa foto: Florina Russu