Ce spun trei mari CEO femei din lume despre carieră. Cum ajungi la succes?

Avem nevoie de modele, de sfaturi, de o listă cu ce e de făcut și mai ales ce nu trebuie făcut pentru a ne crea o imagine de ansamblu asupra mediului antreprenorial. Experiența altor oamenii ne ajută de cele mai multe ori să prindem aripi.

Meg Whitman este una dintre cele mai puternice femei din lume, dacă ne referim la partea financiară, potrivit hipo.ro. A lucrat mai bine de zece ani pentru marele retailer eBay, în prezent fiind CEO-ul companiei Hewlett-Pachkard. Sfatul ei pentru cei care își propun să devină adevărați profesioniști în domeniul lor este: ,,Dacă te regăsești într-o companie în care ești pus să faci ceva care ție ți se pare incorrect sau dacă nu te simți confortabil în prezența și felul de a fi al conducerii companiei-fugi!”.

meg

Ginni Rometty a fost prezentă de mai multe ori în topul 50 de femei puternice în afaceri-Forbes. Este prima femeie de la conducerea companiei IBM, în echipa căreia a intrat în 1981. Sfatul pe care ea îl oferă pentru succesul în afaceri este ca antreprenorul să țină cont întotdeauna de client: ,,Nu te defini niciodată ca produs și niciodată în funcție de cei pe care îi vezi drept competiția ta. Dacă trăiești viața raportându-te și definindu-te mereu în funcție de produsul pe care îl realizezi gândindu-te și la competiția din jur, vei pierde extrem de ușor din vedere cine este de fapt și de ce are nevoie clientul tău.”

ginni

Indra Nooyi a absolvit Universitatea Yale și ocupă funcția de CEO al companiei PepsiCo, din care face parte din 1994. Potrivit unui studio realiat de BusinesWeek veniturile companiei au crescut cu peste 72% de când ea a ajuns să ocupe posture de conducere. În viziunea ei, pentru a avea cu adevărat success trebuie să nu te oprești niciodată din procesul de învățare: ,,Îmbrățișează provocările dificile. Nimeni nu va observa că faci treabă bună dacă e totodată ușoară. Dacă te autodepășești oferindu-te să rezolvi cele mai dificile teme pe care nimeni nu a fost capabil să le resolve, vei ajunge un lider de încredere într-o organizație. Nu opri niciodată procesul de învățare și recunoaște că nu le știi pe toate. Cei mai puternici lideri sunt veșnic studenți”.

nooyi

Sursă foto: freepik.com, livemint.com, forbes.com, pinterest.com