Cum te poate ajuta videoblog-ul în promovarea afacerii

Trendurile în online au trecut de la postările tip text la filmulețe, de la clasicele bloguri la videobloguri. Conținutul video este tot mai promovat și tot mai gustat de public, fiind în mod evident mult mai interactiv și mai interesant pentru consumator.

man-holding-a-camera_447-19326806

Deși pare neconvențional, videoblog-ul te poate ajuta în promovarea afacerii tale. Bineînțeles, începutul nu este niciodată ușor. Va fi nevoie de câteva încercări până te vei obișnui cu vorbitul la cameră, însă o dată ce vei trece de ele realizarea unui videoblog va deveni plăcerea ta vinovată.

business-executives-doing-a-video-conference_1170-1922

Partea cea mai ușoară este faptul că nu ai neapărată nevoie de tehnică avansată. Ce poți face cu o cameră foto/video tip DSLR, poți realiza acum cu smartphone-ul tău așadar tot ce ai nevoie este un trepied pe care să așezi telefonul pentru stabilitatea imaginii și un decor de background drăguț și sugestiv. Dacă alegi filmarea cu telefonul, este foarte bine să folosești și un microfon tip lavalieră, legat de un reportofon, iar apoi în programele de editare să sincronizezi partea video cu partea audio. Calitatea sunetului direct din telefon nu este întotdeauna perfectă, iar nimeni nu va vrea să se uite la un vlog care nu este inteligibil.

senior-businessman-laughing-at-internet-video_1262-3069

Ce subiecte să abordezi? E simplu! Pentru a crea o comunitate, este bine ca în primele episoade de vlog să creezi povești despre tine, despre cum ai pus bazele serviciului/afacerii tale, despre provocări, despre momentele amuzante etc. Oamenii empatizează foarte bine cu astfel de povești și vor continua să urmărească postările tale. Avansând, poți crea vloguri în care să prezinți activitatea firmei, felul în care angajații lucrează zilnic pentru a duce la bun sfârșit comenzile. Dacă e vorba despre oferirea de produse și nu de servicii, poți crea episoade în care să arăți efectiv cum se fac produsele respective, cum se depozitează și apoi cum se împachetează ca să ajungă la clienți. Dincolo de asta prin videoblog poți să anunți noi produse, evenimente ale companiei etc.

happy-asian-couple-eating-pizza-looking-at-laptop_1262-959

Bineînțeles, nu uita partea de feedback. Dacă în comentariile vlogurilor tale primești întrebări de la clienți, poți realiza sesiuni de postări video în care să răspunzi la ele. Asta va crește credibilitatea clienților în tine și afacerea ta.

By Loredana Bertișan – Editor Contribuitor The Woman

2

Loredana este de profesie jurnalist, cu experiență de peste cinci ani în domeniu. A lucrat pentru mai multe publicații locale și naționale și a urmat mai multe stagii de formare în domeniu atât în țară, cât și în străinătate. Este absolventă a Departamentului de Jurnalism din cadrul Universității ,,Babeș-Bolyai”. Pe parcursul studiilor a descoperit că are o pasiune pentru partea de social și voluntariat, așadar a creat comunitatea Art4Education prin care se ocupă de campanii caritabile pentru copiii din satele României.

Sursă foto: www.freepik.com