Google deschide două hub-uri la Cluj și Timișoara. Cum te ajută în afacerea ta

Google, împreună cu Evozon, deschide două hub-uri de consultanță și training digital gratuit, în două centre-cheie ale țării, Cluj-Napoca și Timișoara. Acestea fac parte din seria hub-urilor Atelierul Digital.

company-keyboard-teamwork-together-interaction_1098-5864

Ce este Atelierul Digital?

Este un proiect creat de compania Google ce și-a propus să crească rata de înțelegere și utilizare a tuturor instrumentelor oferite online în prezent, pentru a maximiza potențialul oferit de lumea internetului în rândul populației.

mobile-app-in-a-tablet_23-2147493481

În principal, proiectul se adresează antreprenorilor, care își doresc să dobândească mai multe cunoștințe de marketing digital cu scopul de a crește afacerea în mediul virtual.

businessman-man-finger-mail-internet_1150-898

Antreprenorii din Cluj și Timișoara (dar nu numai) au de acum accesul la educație introductivă în domeniul marketingului digital prin mai multe căi. Există cursuri online gratuite, care la final oferă certificări ce sunt recunoscute de Google și IAB Europe, o serie de evenimente față în față, axate pe marketing digital, dar și consultanță gratuită, personalizată fiecărui model de business în parte.

Bazele proiectului au fost o serie de probleme identificate în clasamentul DESI (Indicele Economiei și Societății Digitale) pe 2017. În acest clasament România ocupă ultima poziție între cele 28 de state membre UE, iar rata de digitalizare și competențele în online sunt scăzute.

desk-with-a-laptop-a-cup-of-coffee-and-a-calendar_1112-145

Prin urmare, la capitolul digitalizare suntem la coada clasamentului, asta în ciuda faptului că zonele urbane sunt sunt acoperite de conexiuni în bandă largă de mare viteză și că gradul de adoptare de către consumatori a serviciilor mobile este ridicat.

By Loredana Bertișan – Editor Contribuitor The Woman

2

Loredana este de profesie jurnalist, cu experiență de peste cinci ani în domeniu. A lucrat pentru mai multe publicații locale și naționale și a urmat mai multe stagii de formare în domeniu atât în țară, cât și în străinătate. Este absolventă a Departamentului de Jurnalism din cadrul Universității ,,Babeș-Bolyai”. Pe parcursul studiilor a descoperit că are o pasiune pentru partea de social și voluntariat, așadar a creat comunitatea Art4Education prin care se ocupă de campanii caritabile pentru copiii din satele României.

Sursă foto: www.freepik.com