Cum îți transformi pasiunea în carieră? 3 idei de afaceri pe care le poți porni în funție de hobby-urile tale

Pornirea unui mic business profitabil nu este un pas atât de dificil precum pare. Ideea începerii unei afaceri pe cont propriu poate fi copleșitoare, însă cu multă perseverență și documentare poți transforma orice pasiune într-un business, fără să ai nevoie de alți parteneri. Astfel, cu rădbare și multă muncă poți să îți pui pe picioare mica afacere la care ai visat dintotdeauna. Iată câteva idei simplu de pus în practică care pot fi începute de acasă:

seamstress

Atelier de croitorie

Dacă ai avut întotdeauna o pasiune pentru design și cusături, pornirea unui atelier de croitorie ar putea fi afacerea care îți va aduce succesul mult dorit. Atelierul poate să ia naștere în propria ta casă, prin proiecte mici, realizate cu migală și atenție. Nu ai nevoie decât de o mașină de cusut, câteva ace de nădejde, un manechin și o serie de materiale de calitate. Ca punct de plecare, poți realiza modificări de articole vestimentare la comandă, care te vor ajuta să strângi bugetul de care ai nevoie pentru investițiile mai mari. Mai mult, ca să îți susții pasiunea la început de drum, poți opta pentru un job part-time ca asistent al unui designer iscusit. Astfel, poți învăța multe lucruri și îți poți crea contacte din industrie, fiind și o sursă suplimentară de venit de care vei avea nevoie.

woman-photographer-1245761_960_720

Fotografie de evenimente

Ai realizat că îți place foarte mult să faci fotografii, iar prietenii tăi îți spun mereu că vezi cu un ochi deosebit lumea din jurul tău. Încearcă să învestești într-un aparat foto semiprofesionist (DSLR), citește cât mai mult despre fotografie și profită de orice ocazie pentru a face fotografii. Roagă-ți prietenii să se ofere ca modele pentru ședințele tale foto, iar dacă iese bine, cu siguranță vor aparea noi și noi doritori de poze frumoase. Prima ședință o poți face gratuit, iar în continuare, cu banii câștigați poti urma un curs de specialitate. Dacă ești talentată, cu siguranță vei fi remarcată.

18608042823_7b15a05b15_b

Atelier de obiecte handmade

Bijuteriile și obiectele handmade au dezvoltat o piață din ce în ce mai mare în ultimii ani, fiind la mare căutare printre doamne și domnișoare. O afacere de creare de obiecte handmade propune investiții minime, iar spațiul de lucru poate fi chiar camera ta. Ca să porneși afacerea, ai nevoie de câteva kituri de mărgele pentru cercei, inele sau brătări. De asemenea, dacă te pricepi la croșetat sau la împletit, poți crea și fulare, căciuli, manuși sau bijuterii mai deosebite. Piețele de vechituri sau târgurile organizate cu ocazia evenimentelor speciale sunt locurile ideale în care poți începe să îți vinzi creațiile.

by Ștefana Palade – Editor The Woman

Sursă articol: unica.ro

Surse foto: pixlr.com