Cele mai bune 7 țări în care poți să îți deschizi o afacere

O țară europeană se află în fruntea unui clasament mondial al celor mai propice locuri pentru a deveni antreprenor, deși mai multe continente sunt reprezentate în această listă.

Indicele, realizat de Universitatea Wharton și firma de cercetare de piață Y & R, evaluează un total de 80 de țări, care reprezintă împreună 95% din produsul intern brut, la nivel mondial. Clasamentul este realizat pe baza mai multor de factori: spiritului antreprenorial, patrimoniul, calitatea vieții și deschiderea pentru mediul de afaceri.

Business Insider a analizat antreprenoriatul, având ca bază factori care includ conectivitatea, nivelulul de educație, competențele forței de muncă, transparența și infrastructura.

GlobalBusiness_BannerImage

Cele șapte țări, aflate în topul listei sunt:

7. CANADA
Prima intrare a Americii de Nord ocupă un loc înalt, datorită infrastructurii bine dezvoltate, practicilor de afaceri transparente și forței de muncă educate. În anul 2015, țara a lansat un sistem inovator, numit „ Start-up Visa ”, care face legătura între antreprenorii imigranți și organizațiile canadiene din sectorul privat.

6. SUEDIA
Statul scandinav se clasează pe locul 6, în special, pentru transparența practicilor sale de business și pentru forța de muncă cu studii superioare. Capitala Suediei, Stockholm, reprezintă un lider al start-up-urilor.

61796238

5. ELVEȚIA
Micuța țară din Europa Centrală este una dintre cele mai bogate din lume și are beneficiile unei forțe de muncă cu înaltă calificare. Este extrem de atractivă pentru întreprinzători, datorită taxelor mici, accesului facil la capital, precum și cadrului juridic bine dezvoltat.

4. REGATUL UNIT 
Statisticile OCDE constată o creștere de 31% în UK a activității întreprinzătorilor, între anii 2007 și 2016, constantă care are o tendință de scădere la nivel mondial. UK ocupă locul 4 în acest top datorită infrastructurii și cadrului legal puternic.

3. STATELE UNITE ALE AMERICII
A fost mult timp stabilit ca lider al inovării, datorită indicelui de conectivitate și a ușurinței cu care se accesează capital, dar, în special, datorită zonei din nordul Californiei, Silicon Valley – o zonă care găzduiește branduri celebre, inclusiv Facebook și Google.

business-germany-copy

2. JAPONIA
Este una dintre țările cu cele mai bune sisteme de educație, fiind cea mai avansată din punct de vedere tehnologic din lume, ceea ce o face extrem de atractivă pentru antreprenori, datorita infrastructurii.

1. GERMANIA
Germania deține locul I în acest top, deoarece este o țară bine conectată, cu o infrastructură extrem de bine dezvoltată și o forță de muncă înalt calificată, având acces facil la capital pentru antreprenori.

By Diana Arieșan – editor contribuitor The Woman

Sursa foto - Marta Popescu Photography

Diana este profesor pentru învățământul preșcolar cu o experiență de peste 11 ani și autorul cărții „Abis în dealul sihastru”, lansată în anul 2013 (Editura Grinta, Cluj-Napoca). În anul 2015 a devenit membru al Cenaclului UBB, proiect realizat în parteneriat cu Uniunea Scriitorilor din România, Filiala Cluj. Absolventă a Facultății de Psihologie și Științe ale Educației și a Școlii Populare de Arte „ Tudor Jarda”, din Cluj-Napoca, secția retorică, Diana are preocupări pentru artă, sub toate formele sale. În perioada 2012-2014 a fost membru al trupei de teatru „ Pavlov 25”, iar în prezent își consolidează abilitățile de retor în cadrul diferitelor evenimente culturale.

Surse foto: daniellevandekemenade.com, stirileprotv.ro, germanculture.com.ua, lifesciences.lionbridge.com,  Sursă articol: weforum.com