„Chemarea mea este să deschid ferestre spre versiuni fericite ale oamenilor.”/ Ana-Maria Mociofan, International Happiness Coach 

În perioada 2000-2005, Ana-Maria Mociofan a urmat Facultatea de Inginerie, secția Calculatoare, dar și Școala Populară de Arte, secția Pictură. Din anul 2006, lucrează în IT, având roluri de la Tester, Testing Manager, Trainer, Project Manager, Trainings Manager, Quality Manager, până la Auditor, Security Manager.

Anamaria e voluntar de profesie, începând cu 2009, fiind co-organizator al Taberei de Artă „Țara Lăpușului’’. Din anul 2018, este voluntar al Asociației Happy Moms, cu rolul de Online Community Manager și PR Manager la Coaching Support Group Cluj.

Ana-Maria Mociofan - Interviu The woman (2)

Cum a început povestea ta, cu acest concept de business – Happiness Coach? Cum s-a putut acredita internațional și cum i-ai făcut loc în viața ta acestui business?  

Povestea Happiness Life Coach a început la o conferință de inovație din 2018, unde se discuta despre meseriile viitorului. Acolo am auzit prima dată despre Chief Happiness Officer. Din acel moment, în mintea mea, ca o sămânță a crescut și conturat acest concept.

Ca manifestare inițială, am fost Hug Department, oferind îmbrățișări colegilor de serviciu, ca o perspectivă diferită a conceptului de fericire. Pornind de la un vis pus pe lista de vise la atelierul Mirelei Oprea de Dream Management, acest concept s-a concretizat cu diploma de International Professional Coach. Atunci am realizat că asta este chemarea mea – să deschid ferestre spre versiuni fericite ale oamenilor.

Dragă Ana, ce e, ce nu e și pentru cine e Happiness Coachingul?  Avem nevoie de un Happiness Coach?

Toți merităm să fim fericiți, avem în noi fericirea, ne însoțește pas cu pas toată viața noastră, depinde de noi dacă vrem să o accesăm. Un coach este alături de tine, pas cu pas, și te ține de mână în această călătorie. Dacă simți că ai nevoie de un om care crede în visele tale necondiționat, crede în versiunea cea mai bună a ta și este prezent doar pentru tine, atunci, da! Ai nevoie de un Happiness Coach!

Ana-Maria Mociofan - The Woman

Din perspectiva ta, ce definește profesionalismul unei femei de afaceri în domeniul Life Coaching?

Unul din principiile esențiale ale profesiei de coach este să crezi în următoarea versiune a clientului tău, mai mult decât crede clientul în ea. Respectarea eticii și confidențialității trebuie adaugată la această definiție. Mai este nevoie de conectare, de a fi prezent și de a asculta activ.

Sună extraordinar să fii antrenor de fericire, într-o lume în care auzim acest cuvânt de foarte multe ori într-o zi, chiar dacă pentru fiecare dintre noi el are valențe diferite! Cum te-a ajutat Coachingul în viața de familie, în relațiile cu prietenii și cu oamenii importanți din viața ta? 

Pe principiul „Atragi ceea ce ești!’’, m-am înconjurat de situații și oameni care m-au călăuzit și susținut în conștientizarea chemării mele. Pentru mine, coachingul nu este o meserie, este mai mult de atât, este o chemare! Toate experiențele din viața mea m-au adus în acest punct în care pot declara că sunt fericită.

Coachingul m-a ajutat să ascult, să nu judec și că pot dărui și tăcând. În mod special, doresc să îi mulțumesc soțului meu pentru suportul continuu oferit, el este ghidul meu în această existență. Copiii mei îmi sunt cei mai mari maeștrii și sunt cea mai mare binecuvântare a mea.

Ana-Maria Mociofan -Interviu The woman (3)

Cum defineai Fericirea, înainte să dezvolți atât de original această nișă de Empowering Coaching, și care îți este acum perspectiva asupra Fericirii

Fericirea pentru mine însemna, în trecut, bucuria supremă, exuberanță, explorare și creativitate fără limite. Când am început să lucrez la conceptul de Happiness Coach, am descoperit că, pe lângă aceste manifestări ale fericirii, este nevoie de armonie interioară. Armonia între minte, corp și suflet îți aduce o bucurie fără limite, care devine fluxul tău constant de a fi.

Mulțumesc, Ana, pentru acest moment frumos, autentic și sincer despre fericire!    

Îți sunt recunoscătoare și eu, Florina, pentru că ai crezut în mine și ai fost alături în toți pașii mei în direcția misiunii mele!  

The Woman x Happy moms

În acest moment, ne bucurăm de un context și un mediu prielnic pentru dezvoltare, iar colaborarea este cel mai clar mod de a recunoaște meritele celei de lângă noi. Succesul pe cont propriu – indiferent ce formă capătă el, e răsplata muncii. Dar când întreaga comunitate are de beneficiat de pe urma acestuia, cu atât mai mult merită atenția și sprijinul nostru. 

Every woman for herself every woman este inițiativa care pune accent pe colaborare și susținere a comunităților de femei care se implică activ în comunitatea din care fac parte. 

By FLORINA RUSSU.RO,

Președintele Academiei Române de Imagine și Imaginar Educațional GLOBULARIA.EU    

Material realizat în parteneriat cu Asociația Happy Moms                                

Sursă foto: Florina Russu