„Cred că femeile sunt stâlpul societății și au puterea să influențeze în bine totul, în jurul lor!”/ Bianca Tudor – Elite Business Women

Bianca Tudor, Founder Elite Business Women and Branding Consultant, se descrie ca fiind iubitoare a frumosului, este pasionată de sport și călătorii. Citatul preferat:

„Eșecul nu este o opțiune”!

Bianca şi-a început cariera încă din primul an de facultate, lucrând pentru o companie multinațională. La 22 de ani ajunge Directorul de Training şi Dezvoltare Personală pentru Organizaţia Globală Junior Chamber International, avansată apoi ca membru al board-ului de conducere. În anul 2012 se alătură unui proiect al Comisiei Europene – „Equality Pays Off” – desfăşurat atât în Bucureşti, cât şi în Viena.

Având rezultate notabile pe plan internaţional, Bianca Tudor a realizat că își dorește să inspire și alte femei, să le ofere încredere şi curaj, pentru a pătrunde în lumea afacerilor. Așa luat naştere Elite Business Women – comunitatea femeilor antreprenor, care se dezvoltă de la an la an, la nivel naţional şi internaţional, depăşind 11.000 de românce din ţară şi din străinătate, care conduc afaceri de top.

Elite Business Women - Bianca Tudor 2

În interviul acordat, Bianca Tudor ne vorbește mai multe despre povestea EBW, despre leadership și puterea comunităților, dar ne dezvăluie și câteva lucruri despre ea, care se cunosc mai puțin.

Ce trăsături din stilul de leadership crezi că provin din familie și din felul în care ai fost crescută? 

Cred foarte mult în leading by example, am preluat determinarea, autenticitatea, perseverența, onestitatea și dragostea de oameni, comunitate, societate de la femeile din familia mea.

Elite Business Women sau Antreprenoare de elită. Care este povestea EBW?

Cred că suntem aici să ne onorăm viețile. Cred că femeile sunt stâlpul societății și au puterea să influențeze în bine totul în jurul lor, de la familie, la comunitate, societate, următoarele generații. Cred că o femeie independentă financiar va investi în bunăstarea educației, familiei, comunitate. Cred că generațiile de femei dinaintea noastră nu au avut atâtea resurse pentru a crea impact, însă au făcut-o cu prețuri mari.

„Bunica mea este inspirația mea pentru acest proiect, #FemeiaELITE determinată, implicată în comunitate, organizată și independentă financiar.”

Am plecat din multinațională și am intrat în antreprenoriat la 26 de ani, cu zero resurse. După cinci ani, inițiativa mea antreprenorială are peste 400 de apariții în presă pe an, de la ZF, la Business Review, Capital, Careers & Business și multe alte publicații, care au scris despre noi. Mai mult decât atât, în ONLINE, organic, am creat o comunitate de peste 11.000 de antreprenori și în OFFLINE.

EBW - The Woman Magazine

Elite Business Club însumează 8 cluburi de afaceri în București, Constanța, Cluj, Sibiu, Timișoara, Londra, Lisabona și Roma. Am adus împreună, la networking, peste 11.000 de antreprenori, toate acestea în 4 ani (primul an a fost Female Leadership Organization, ulterior devenit EBW), fără bugete de marketing, fără o experiență anterioară și de la ZERO!

Când discutăm despre construirea unui brand personal, care este cel mai important element de care trebuie să ținem cont? 

Autenticitatea – cred că este singura calitate, care pe termen lung va da valoare brand-ului personal. Pe termen scurt, ne plac influencerii, glam-ul și sclipiciul, însă atunci când acest așa-zis succes dispare, rămâne valoarea. Ușor, ușor, ne întoarcem la rădăcini, back to basics, eat local, buy local, haine cu motive românești, generațiile de inspirație pentru România.

Ce nu se știe despre tine?

Hmm, că fac kickboxing, qigong, salturi cu parapanta, că am avut o trupă de dans în liceu și am și cântat, că am fost în emisiunea „Te pui cu Blondele” a lui Dan Negru, că locuiesc part-time, pe timp de vară, la Sibiu, reședința de vară, cum o numesc eu, că iubesc ciocolata. Ahh, multe …

Cum alegi să porți Pălăria Albă în viața profesională și personală? 

Rămânând autentică și atipică, într-o lume care dorește cu ardoare să te pună într-un sertar, ca tipar, că poți face business cu suflet, cu oameni faini, construind solid și lent, fără scurtături.

Bianca Tudor - Elite Business Women

Prin ce crezi că se manifestă puterea comunităților și cum te-a ajutat pe tine faptul că faci parte dintr-o comunitate antreprenorială? 

Cred că ceea ce lipsește românilor este unitatea sau solidaritatea. Dacă reușim să trecem peste traumele comunismului, vom vedea că puterea stă în unitate, muncă de echipă, colaborare și dragoste pentru prosperitate la plural. Am construit rețeaua EBW, 11.000 de femei antreprenor prin networking, iar fiecare om este un asset pentru noi, un braț, pe care îl avem pentru a crește valoros. De asemenea, și el primește suportul comunității, având aceste 11.000 de brațe, la rândul său.

Un sfat pe care l-ai da femeilor din comunitatea The Woman? 

Să fie unite și să se implice mai mult, intenționat și sincer, în a da valoare comunității! Nimic nu rămâne „nepedepsit” în Univers, ceea ce dai, primești, posibil nu din aceleași surse, dar binele se întoarce. România ar arăta infinit mai bine ca societate, dar și economie, dacă noi, antreprenorii, am adopta antreprenoriatul de tip colaborativ.

Dacă ai putea să te caracterizezi pe baza unei analize SWOT, care ar fi cuvintele care te-ar defini?

Sambiție, disciplină, organizare, intuiție, focus, energie, creativitate;

Wlipsă de răbdare, uneori, cu cei mai lenți, energie pusă în lucrurile pe care nu le poți controla;

Ocarieră internațională în antreprenoriat și politică;

T –  zero toleranță  pentru compromisuri  și politețuri inutile.

The Woman x Elite Business Network

În acest moment, ne bucurăm de un context și un mediu prielnic pentru dezvoltare, iar colaborarea este cel mai clar mod de a recunoaște meritele celei de lângă noi. Succesul pe cont propriu – indiferent ce formă capătă el, e răsplata muncii. Dar când întreaga comunitate are de beneficiat de pe urma acestuia, cu atât mai mult merită atenția și sprijinul nostru. 

Every woman for herself every woman este inițiativa care pune accent pe colaborare și susținere a comunităților de femei care se implică activ în comunitatea din care fac parte. 

By Diana Arieșan – editor The Woman Magazine

Material realizat în parteneriat cu Asociația Elite Business Women

Sursă foto: arhivă personală Bianca Tudor