Cum a decurs prima săptămână de la deschiderea dupa starea de urgență, ne răspunde comunitatea The Woman

După aproape 2 luni în care starea de urgență ne-a ținut în casă și ne-a schimbat în mare măsură stilul de viață, am trecut la starea de alertă. Această presupune multă precauție, atenție sporită la normele de igienă însă o parte dintre regulile date de gurvern s-au relaxat și ne-au permis, pentru o parte dintre noi să ne întoarcem la un program mai apropiat de ceea ce reprezenta realitatea noastră.

Institutul Român pentru Evaluare și Strategie – IRES, companie de cercetare socială, a realizat, în perioada 13 – 14 mai 2020, un studiu dedicat percepțiilor, atitudinilor și comportamentelor românilor pe durata crizei provocate de pandemia de COVID – 19. Printre concluzii menționăm următoarele:

Activitățile de socializare și mișcare sunt primele pe lista românilor pentru perioada post-COVID – 19. Reuniunile cu familia și prietenii (31%), călătoriile (21%), plimbările (15%) sunt primele pe lista primelor lucruri pe care le fac românii după ieșirea din starea de urgență.

După pandemia de COVID – 19, asigurarea unui viitor devine grija principală pentru mai mult de jumătate dintre români. Grija banilor este primordială pentru 17% dintre participanții la studiu, grija locului de muncă pentru 11%, iar grijă pentru starea de sănătate pentru 9%. Preocupați pentru viitor sunt în proporții mai ridicate respondenții tineri, cei cu educație medie și superioară.

 

Cum și-au reluat activitatea o parte dintre partenerii The Woman și cum s-a desfășurat prima săptămâna după ridicarea stării de urgență am aflat chiar de la ei.

 

Dr. Mirela Susan, owner Clinica Dermavision (clinică de dermatologie dotată cu bloc operator, cu saloane de chirurgie și terapie intensivă):

deermavision the woman Mirela Susan3

deermavision the woman Mirela Susan2

“Clinica și a reluat toate serviciile, atât medicale, cât și cele estetice, inclusiv partea de bloc operator.

Pacienții au fost foarte incantați că am redeschis și chiar am avut o avalanșa de cereri în prima săptămână, în special pe partea de estetică.

Colegii care au stat acasă în această perioada în șomaj tehnic abia au așteptat să se reîntoarcă și mi se pare că sunt mai determinați acum, mai dornici de muncă. Unii mi au spus că erau speriați că își vor pierde locul de muncă și mi se pare că își apreciază mai mult jobul. “

 

Stela Tighinean, owner franciză Pandora Sibiu si Cluj-Napoca:

pandora sibiu the woman

pandora sibiu stradal the woman

“În prima fază clienții erau reticenți, vânzările nu au fost foarte mari în prima săptămână, însă acum lumea s-a mai relaxat, încep să iasă ușor, ușor și asta se vede și în vânzările din offline în ceea ce privește magazinul Pandora stradal din Sibiu.

Locația și-a reluat activitatea complet, însă desigur cu un program puțin diferit (L-S: 10:00-19:00 ; D: 10:00-17:00) și cu respectarea strictă a tuturor normelor de igienă. Am pus la dispoziția clienților soluții de dezinfectat, bijuteriile sunt curățate frecvent, iar în magazin pot intra maxim 2 persoane deodată.

Este disponibilă toată gama de produse, cu excepția noii colecții Pandora. Din păcate transportul acestora s-a întârziat odată cu pandemia de Covid-19, iar nouă colecție o vom primi în decursul săptămânii acesteia.

Stoc avem pe produse deoarece vindem atât online cât și offline, este nevoie de un stoc permanent de produse mai ales la cele mai populare produse precum brățările sau charm-urile.

Clienții s-au bucurat foarte mult la vestea că am deschis magazinul stradal din Sibiu, am avut foarte multe reacții pozitive din partea lor atât în online cât și în offline. În mod surprinzător acum foarte mulți clienți văd ofertele din online pe care le postăm și le cer în magazinul fizic, ceea ce nu poate decât să ne bucure!

După cum am simțit noi, sentimentul preponderant a fost de bucurie și încântare în ceea ce privește reacția clienților noștrii Pandora.

Colegele de altfel s-au bucurat și ele foarte mult să își reia activitatea, au fost foarte încântate la gândul că își pot relua viața de dinainte unde ziua trecea mai frumos, mai productiv și mai rapid.

Prin vânzarea de bijuterii Pandora încercăm nu doar să vindem o bijuterie ci să transmitem o emoție odată cu purtarea acesteia, iar de multe ori această emoție se transmite prin personalul nostru, odată cu intrarea clientului în magazin.”

 

Mihaela Vodnar, owner Vodnar Beauty Lounge (salon înfrumusețare):

Vodnar beauty Longe the woman Mihaela

Vodnar the woman

“Salonul și-a reluat activitatea începând cu 15 mai, însă telefonul pentru programări a început să sune cu o săptămâna înainte, astfel că am început în forță, cu toate serviciile disponibile.

Clienții noștri au fost tare fericiți să ne vădă, am primit scrisori de dragoste, flori, dulciuri, cadouri.

Colegii au fost super entuziasmați și așteptau neradare să se întoarcă în salon să își reia activitatea. Încercăm să păstrăm aceeași atmosferă, însă punem accent pe normele de siguranță, iar clientele noastre s-au conformat întocmai.

 

Simona Olariu, owner Eyes Optic(optică medicală):

eyes optic the woman 22eyes optic the woman

“A fost un dor de muncă și dor de oamenii!

Pacienții noștri s-au bucurat mult că ne-am întors. Unii ne-au scris mesaje în perioada cât a fost închis pentru că au avut diverse urgențe sau accidente cu ochelarii și așteptau nerăbdători să revenim.

Am reluat activitatea completă, fără excepții, evident, luându-ne toate măsurile atât noi, cât și pacienții, să ne simțim protejați și în siguranță.

Nu am simțit reticență deloc, pacienții noștri par relaxați, dar sunt și foarte “cuminți” și responsabili: respectă toate regulile impuse, nu întră dacă văd persoane înăuntru sau întreabă dacă pot întră, poartă cu toții măști de protecție, sună că să se programeze chiar și pentru mici reparații (care sunt chestii minore și necesită sub 5 minute timp de realizare), iar dacă a trebuit să atragem atenția în ceea ce privește purtarea măștii sau a obligativității dezinfectării (s-a întâmplat de maxim 3 ori), toți au reacționat bine și s-au conformat.

Colega Raluca (toptometrist și optician), cea care vine zi de zi (ea face determinările de dioptrii), a reacționat bine, adică nu a fugit. Svetlana, medicul nostru oftalmolog, vine doar la programări.”

Voi în ce condiții v-ați reluat activitatea și ce măsuri ați luat pentru a asigura confortul și siguranța celor ce vă trec pragul? Fie că e vorba de plata cu cardul, utilizarea măștilor de unică folosință și un timp mai mare alocat fiecărui client, suntem curioși cum a decurs prima săptămână pentru voi. Ne puteți împărtăși experiența voastră pe Facebook (https://www.facebook.com/TheWomanRo/) sau Instagram (https://www.instagram.com/thewoman.ro/), în mesaj privat.