Cum sa pui accent pe inovare si dezvoltare in business?

Traim intr-o era in care tehnologia castiga tot mai mult teren, in care zilnic suntem asaltati cu informatii si noutati, in care zilnic trebuie sa dam tot ce e mai bun, sa obtinem cele mai bune rezultate si sa ne mentinem in top. Accentul trebuie pus intotdeauna pe inovare, schimbare, adaptare si dezvoltare, in special in business. Nu tot ce este in trend este practic si nu tot ce este practic ne ajuta sa ne dezvoltam.

Companiile mari investesc in dezvoltare si pun accent pe comunicare, insa intotdeauna exista loc de imbunatatire. Fie ca ai un business, fie ca lucrezi intr-o companie de top sau intr-o firma aflata la inceput de drum, este esential sa stii cum sa pui accent pe inovare si dezvoltare in business.

 Inovare si dezvoltare in business – ce trebuie sa faci

Totul se intampla pe repede-inainte, suntem intr-o continua competitie si afacerile se schimba de la o zi la alta. Cele mai multe companii sunt in cautarea unor strategii care le pot asigura rapid ascensiunea si care le pot ajuta sa se plaseze printre brandurile de top din piata. Cu toate acestea, sa fii in avantaj implica foarte multa munca. Este nevoie sa te informezi constant, sa iti setezi bine obiectivele, sa iti motivezi oamenii, sa nu te abati de la reguli si sa distribui in mod egal resursele.

Strategii simple care iti asigura succesul

 1. Cunoaste-ti competitia

Foarte multe companii de renume studiaza constant piata si, in special, competitia. Managerii de top stiu ca orice strategie de business poate fi implementata corect in momentul in care detin toate informatiile. Daca vrei sa te dezvolti, nu este suficient doar sa investesti in compania ta sau in oamenii pe care ii coordonezi, ci trebuie sa gasesti mereu cele mai bune solutii si sa faci tot posibilul pentru a fi cu un pas in fata. Nu este usor sa anticipezi ce se poate intampla din punct de vedere economic, insa, in momentul in care detii informatii financiare complete despre alte companii, in mod sigur vei reusi sa ajungi la concluzii care te vor ajuta sa iei decizii mai bune. Asadar, inainte sa actionezi, cunoaste-ti competitia.

2. Implementeaza un sistem de monitorizari si alerte

Vrei sa ai mai mult timp pentru a crea si dezvolta strategii de dezvoltare? Poti castiga timp cu serviciile de monitorizari si alerte! Un astfel de serviciu este disponibil pe RisCo.ro, alertele monitorizeaza zilnic sau saptamanal clientii si furnizorii tai si iti transmit pe email schimbarile aparute. Poti evita astfel relatiile care devin incerte si limita pierderile din vanzari. Avantajul cel mai mare pe care il ai cu un astfel de sistem este acela ca alertele functioneaza singure, fara interventia ta. Tot ce trebuie sa faci este sa setezi portofoliile si tipurile de alerte, apoi sa primesti pe email notificarile pentru fiecare firma.

3. Investeste in dezvoltarea angajatilor

Sa investesti in dezvoltarea angajatilor este cea mai buna alegere pe care o poti face cand vine vorba de business. Cei mai multi oameni nu sunt multumiti de locurile lor de munca, iar numarul lor este in crestere. Este un lucru pe care il stii bine, insa caruia nu i-ai acordat suficienta importanta. Insa nu trebuie sa fie si cazul companiei tale. Daca iti doresti sa pui accent pe inovare si schimbare in business, incepe prin a investi in oameni. Este esential sa inveti cum sa scoti cu usurinta in evidenta punctele forte si potentialul pentru a creste eficacitatea personala si e echipelor cu care lucrezi. Asadar, incepe prin a crea un spatiu de munca placut, organizeaza activitati interactive, pune accent pe comunicare si acorda-le credite atunci cand angajatii tai obtin rezultate bune.

 4. Pune accent pe SMM

Marketingul Social Media (SMM) reprezinta procesul de atragere a traficului sau atentiei asupra unei marci prin intermediul platformelor sociale. Promovarea SMM joaca un rol important. O companie serioasa trebuie sa fie reprezentata pe retelele de socializare, deoarece numarul oamenilor inregistrati este intr-o continua crestere. Marketingul online castiga avant, iar acesta este un canal foarte bun pentru promovare si pentru dezvoltarea imaginii. Mai mult decat atat, SMM inlocuieste SEO standard, deoarece oamenii reactioneaza la lucrurile care raspund nevoilor, intereselor si starii lor de spirit.

 Avantaje SMM:

 – costuri reduse

– perspective de crestere

– un procent ridicat de difuzare virala a informatiilor

 Dezavantaje SMM:

 – promovare indelungata

– reglementarea activitatii de catre moderatori (oameni specializati)

– administrarea constanta

 Articolul integral aici.