“Este foarte important să muncești zi de zi pentru afacerea ta, să îți dedici tot timpul și toate resursele dacă îți dorești să reușești” | Ingrid Teodosiu

Ingrid Teodosiu și-a lansat propriul brand vestimentar în 2014, imediat după terminarea studiilor la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca.

A crescut înconjurată de materiale, moștenind pasiunea pentru domeniu din familie. Atât bunica cât și mama ei au lucrat în acest domeniu, bunica ei deținând o croitorie iar mama ei lucrând ca și controlor al calității.

Se declară mândră de ceea ce face, creațiile ei vestimentare fiind purtate atât de către persoane publice cât și de cliente care preferă versatilitatea, feminitatea și pun preț pe atenția la detalii.

3

Cum a luat naștere brandul de haine „Ingrid Teodosiu”? Ce te-a inspirat să îți începi propria afacere?

Brandul Ingrid Teodosiu a luat naștere imediat după ce am terminat studiile Facultății de Design Vestimentar, Licența și Masterat din Cluj Napoca. Am știut toată viața mea că acesta este drumul pe care doresc sa îl urmez și mi-am dorit să împărtășesc pasiunea mea pentru frumos prin creațiile mele.

Am făcut liceul de artă și încă de mică am fost înconjurată de haine, așa că alegerea de a studia acest domeniu a venit în mod firesc, ca mai apoi totul să se materializeze în ceea ce este astăzi brandul Ingrid Teodosiu.

Cum este Ingrid Teodosiu, cea din spatele brandului? Spune-ne câte ceva despre tine.

Îmi place să cred ca sunt un om echilibrat, empatic și liniștit. Încerc să îmbin viața de familie cu cea de antreprenor, pentru că în anul 2019 am devenit mamă. Este cât se poate de interesant și frumos.

Ce te inspiră atunci când creezi?

Inspirația mea vine din tot ceea ce mă înconjoară. Ideile curg tot timpul, e suficient să văd o bucată de material și deja știu ce îmi doresc să fac din el.

2

Cum a fost anul 2020 pentru tine din punct de vedere profesional? Dar personal?

Anul 2020 a fost un an foarte interesant din punct de vedere profesional. Mi-am reluat activitatea în atelier în timpul pandemiei după o mică pauză, am angajat personal și am creat mai multe colecții decât în anii precedenți, atât pentru brandul “Ingrid Teodosiu”, cât și pentru colaboratorii noștri.

A fost un an al adaptării constante, iar mie îmi plac provocările. Pentru mine a fost un an foarte frumos, atât din punct de vedere profesional, cât și din punct de vedere personal, datorită familiei mele unite.

Știm că, în timpul pandemiei, vânzările online au crescut foarte mult. Cum stau lucrurile în cazul tău? Ai investit mai mult în online în această perioadă?

 

Este adevărat. În anul 2020 ne-am concentrat foarte mult pe partea online, am investit mult mai mult în shopul nostru online și am limitat vizitele în showroom-ul nostru din Cluj Napoca, pentru a ne proteja atât personalul atelierului, cât și pe clienții noștri.

Am încercat să motivăm clienții să facă cât mai multe achiziții cu cardul, oferind diverse beneficii în mediul online, dar și o experiență cât mai plăcută și atractivă din punctul de vedere al unboxing-ului. De asemenea, ne-am îndreptat atenția către producătorii locali de materiale naturale, precum  bumbacul, și am creat o colecție 100%  producție Românească, colecția Rituals.

5

Din punct de vedere demografic, de unde sunt clienții tăi și cum află de tine?

Avem clienți în toată lumea, atât pe teritoriul României, cât și în afara Europei. Investim mult în campanii de calitate pe social media, cu diferite persoane publice cu care simțim că se identifică filosofia brandului Ingrid Teodosiu.

Ce sfaturi le oferi celor care sunt la început de drum cu o afacere, mai ales în contextul pandemic?

În primul rând contează viziunea și perseverența. Este foarte important să muncești zi de zi pentru afacerea ta, să îți dedici tot timpul și toate resursele dacă îți dorești să reușești.

Este la fel de important să te înconjori de oamenii potriviți care au un domeniu de activitate asemănător cu al tău, care să te susțină din punct de vedere moral și de ce nu, să creșteți împreună, ajutându-vă reciproc.

Este foarte important să vii și cu un element de noutate și să oferi un plus față de alte afaceri, să te diferențiezi de concurență și să nu te lași descurajat, să îți urmezi drumul și să ai încredere în tine.

7

Care este cea mai importantă lecție pe care ai învățat-o în anul 2020?

In 2020 am învățat câteva lecții valoroase, iar cea mai importantă este legată de timp și de oameni. Am învățat faptul că timpul este foarte scurt și prețios și că ar trebui să îl dedicăm doar persoanelor care contează.

Ce ti-ar plăcea sa vezi mai mult în industria din care faci parte?

Mi-ar plăcea, în special pe fondul acesta pandemic, să văd mai multă responsabilitate în ceea ce privește alegerea produselor vestimentare. Consider că ar trebui să susținem mult mai mult producția locală, afacerile 100% Românești și să cumpărăm mai puțin, dar mai calitativ.

6

Cartea de pe noptieră: “Nu ți-e scris în gene”, Oliver James

Tocuri sau sneakers? Tocuri.

Muzica sau artistul preferat: Melodia actuala preferata: Melody Gardot & Sting – Little Something

Cafea sau ceai? Cafea dimineața, ceai în restul zilei.

DENISA SCAFES THE WOMAN-01

Denisa Scafes s-a născut în orașul Petroșani și locuiește în Cluj-Napoca. Este studentă în anul 3 la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării unde își cultivă pasiunea pentru Comunicare și PR.
Iubitoare de cuvinte și de comunicare, pasiunile ei se extind și în alte domenii, cum ar fi psihologia, arta și nutriția. Îi place să citească și își găsește refugiul printre pagini și cești de ceai fierbinte