FlixBus se contectează cu România

13 iunie 2017. Marți. Am evitat cele 3 ceasuri rele și am lăsat veștile bune să ia locul. La Impact Hub a avut loc conferința de presă prin care FlixBus își anunță intrarea pe piața din România.

Cu peste 60 de milioane de pasageri la activ, FlixBus este compania de transport care în ciuda faptului că nu are niciun autobuz propriu, se bucură de parteneri care ridică ștafeta calității serviciilor oriunde în lume.

În cadrul conferinței, am stat de vorbă cu Petra Milanovici, PR Manager CEE, de la care am aflat de ce este FlixBus atât de cunoscut în Europa și cu ce se diferențiază ei pe piață.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Care este povestea FlixBus?

FlixBus este un furnizor european de servicii de transport de persoane pe distanțe lungi și o marcă a grupului FlixMobility. Din anul 2013, autocarele FlixBus oferă un mod nou, comod și verde de a călători, pentru orice buzunar. Grație unui model de afaceri inteligent și tehnologiilor inovatoare, start-up-ul a devenit cea mai mare rețea de autocare interurbane din Europa în mai puțin de 4 ani.

Ce vă aduce pe piața din RO?

Am întâlnit aici o dorință și o cerere mare de a călători mai ușor, accesibil și interconectat. Transilvania este o regiune cu multe centre universitare (Cluj, Timișoara, Oradea, Sibiu) și, după cum bine știm, studenții sunt cei care vor să călătorească cât mai mult, confortabil și la prețuri accesibile.

FlixBus pune la dispoziție conexiuni diverse tuturor celor care vor să încorporeze confortul, rapiditatea și diversitatea într-o călătorie cu autobuzul.

flixbus-munich-free_for_editorial.purposes

Cum funcționează FlixBus?

Rutele din România se vor interconecta din Budapesta și Viena cu alte orașe conexe din Europa. Totul se face din aplicație și arătând șoferului codul QR aferent cursei. Începând cu 22 iunie România va fi conectată prin FlixBus și implicit partenerii săi, Alis Group în România, cu 10 țări europene.

Bilete se pot achiziționa și de la agențiile partenere, însă aplicația FlixBus este modalitatea principală de a vedea disponibilitatea și frecvența rutelor, plata făcându-se online, iar în cazul în care clientul dorește să anuleze o cursă va putea folosi banii biletului pentru o altă cursă viitoare cu FlixBus.

Ce aduce nou FlixBus și cui se adresează?

Prin sloganul nostru „Best from both worlds” vrem să „aducem sistemul tradițional de transport cu autobuzul în era digitală”. Ne adresăm în special tinerilor și studenților, care sunt curioși și dornici de aventuri prin Europa la prețuri accesibile.  Prin rutele noastre, România este mai ușor de vizitat și un punct din care poți ajunge oriunde în Europa.

FlixBus este un brand puternic cu peste 90% market share în Germania, Italia și Franța care nu face rabat la calitate și permite aceleași servicii peste tot: Wifi gratuit, bagaj inclus, priză, spațiu pentru pasageri, toalete și un autobuz eco friendly.

Pentru mai multe detalii, curse, sau prețuri puteți să intrați pe site-ul flixbus.ro, pe pagina lor de Facebook FlixBus sau direct din aplicație (disponibilă pe AppStore și GooglePlay).

Surse foto: arhiva FlixBus