Ilhan Omar, prima femeie de religie musulmană, care ajunge în Parlamentul din SUA

Ilhan Omar este noul membru ales al Camerei Reprezentanţilor din SUA. Absolventă a Universităţii de stat din North Dakota, are 34 de ani și a fost aleasă în statul Minnesota, devenind prima femeie musulmană, de naționalitate somaleză și americană, care deține un birou la acest nivel.

Ilhan este un analist politic cu experiență, activist DFL, care a contribuit la construirea coaliției și educarea comunității. Cel mai recent, aceasta a deținut funcția de director pentru inițiative politice al Women Organizing Women, statut prin care a încurajat femeile din Africa de Est, în preluarea rolurilor civice de leadership în comunitatea lor.

2d9d63-20170103-legislature-dayone-09 (1)

Ilhan Omar locuiește în cartierul West Bank Minneapolis, împreună cu soțul ei și cei trei copii, iar primul său contact cu politica a avut loc la vârsta de 14 ani, când a devenit interpret pentru bunicul său, oferindu-i posibilitatea acestuia să participe la întâlnirile grupului parlamentar local DFL, în districtul pe care ea acum îl reprezintă.

Angajată pentru unitate și justiție, Ilhan Omar luptă pentru protecția mediului înconjurător și a echității rasiale. Aceasta are studii în domeniile Administrării Afacerilor, Științelor Politice și Studiilor Internaționale, desfășurându-și activitatea în cadrul a numeroase organizații non-profit, inclusiv Centrul pentru Drepturile Juridice, YMCA, Confederația Comunității Somaleze a MN și Comitetul Central de Stat DFL.

MG_7861_1024x1024

Printre realizările sale politice se numără: sprijinirea familiilor de muncitori, susținerea de mese rotunde de consiliere, pentru întreprinderile conduse de imigranți, femei și oameni de culoare, prin intermediul Small Business Initiative; interzicerea containerelor dăunătoare mediului, care necesită reciclare comercială, ridicarea restricțiilor privind agricultura urbană și restricționarea utilizării pesticidelor.

În calitate de co-fondator și președinte al New Americans PAC, ea a încurajat membrii comunității să se implice în procesul politic, oferind transparență. În prezent, este vicepreședinte al Grupului Feminist DFL, obținând mai multe distincții și premii, inclusiv Premiul Rising Star de la DFL Women’s Hall of Fame și premiul Community Leadership din partea publicației Mshale.

By Diana Arieșan – editor contribuitor The Woman

Sursa foto - Marta Popescu Photography

Diana este profesor pentru învățământul preșcolar cu o experiență de peste 11 ani și autorul cărții „Abis în dealul sihastru”, lansată în anul 2013 (Editura Grinta, Cluj-Napoca). În anul 2015 a devenit membru al Cenaclului UBB, proiect realizat în parteneriat cu Uniunea Scriitorilor din România, Filiala Cluj. Absolventă a Facultății de Psihologie și Științe ale Educației și a Școlii Populare de Arte „ Tudor Jarda”, din Cluj-Napoca, secția retorică, Diana are preocupări pentru artă, sub toate formele sale. În perioada 2012-2014 a fost membru al trupei de teatru „ Pavlov 25”, iar în prezent își consolidează abilitățile de retor în cadrul diferitelor evenimente culturale.

Surse foto: cdn.shopify.com, img.apmcdn.org, allafrica.com.

Sursa articol: www.ilhanomar.com