„Întotdeauna mi-am dorit să păstrez un echilibru între familie și profesie și mă străduiesc să nu mă abat de la acest țel, tocmai pentru că în asta constă împlinirea mea, ca om” | Manuela Manea, Q Estetic

Manuela Manea este una dintre antreprenoarele de succes din Iași, care a gândit întreaga experiență de business în domeniul frumuseții, Q Estetic, în primul rând din perspectiva clientului/pacientului. Cea mai bună școală a fost propria transformare, prin prisma celor trei sarcini, dar și experiența anterioară într-un mediu corporate, ca manager.

Totodată, una dintre filosofiile cu care își conduce afacerea este crezul că o persoană se reinventează în momentul în care simte că nu mai este bine cu sine, că are nevoie de o schimbare sau de o confirmare din partea celorlalți. Iar o procedură într-o clinică de frumusețe poate ajuta în acest demers.

Anul acesta, la ediția a IX-a a Balului de la Castel, Manuela Manea sprijină evenimentul și îmbrățișează tema, mărturia rezilienței, a visurilor duse mai departe și a unei misiuni care va continua neîncetat. Inspirată de forța naturii, de începuturile ei perene și neîndoielnice, tema serii de bal din 2022 a pus în lumină verdele, pasărea, frunza, susurul apei, botanica în toată splendoarea sa, umblată la pas și bătută din aripi de toate vietățile care o completează sublim.

Totodată, Balul de La Castel este cel mai cunoscut eveniment de filantropie din regiunea Moldovei, eveniment care are loc anual la Iași în beneficiul copiilor vulnerabili.

 

Cum te-ai prezenta în câteva cuvinte pentru cititorii The Woman?

 

Femeie iubită, mamă fericită! Cam așa m-aș caracteriza eu în doar câteva cuvinte. Sunt căsătorită, mamă de trei băieți, antreprenor și managerul unei echipe de fete minunate, care reprezintă nucleul firmei Q Estetic.

Corectitudinea, lipsa compromisurilor, echilibrul, atitudinea pozitivă și învățarea continuă reprezintă valorile după care mă ghidez atât în viața personală, cât și în cea profesională.

Întotdeauna mi-am dorit să păstrez un echilibru între familie și profesie și mă străduiesc să nu mă abat de la acest țel, tocmai pentru că în asta constă împlinirea mea, ca om.

Pasiunea pentru frumos se îmbină în mod armonios cu pasiunea pentru călătorii, iar timpul liber și vacanțele ni le petrecem împreună, în diferite excursii și experiențe frumoase, care ne unesc și ne îmbogățesc din punct de vedere spiritual.

 

Ce anume din ceea ce ai făcut anterior (fie ele studii, fie experiență profesională sau interese personale) simți că te-a pregătit cel mai mult pentru activitatea ta în industria frumuseții? De ce?   

 

Din exterior, industria de beauty poate părea fancy, însă în realitate, este ca orice altă industrie. Presupune la fel de multă muncă, implicare, atenție la detalii și respect pentru clienți și parteneri. Ce m-a ajutat pe mine în această postură nouă de manager la Q Estetic au fost experiența anterioară într-o corporație pe o poziție de management, relaționarea cu clienții, capacitatea de a soluționa în permanență provocările nou-apărute, precum și formarea profesională continuă din acea perioadă.

Dacă mă raportez la interesele personale, aș putea spune că mi-a fost de folos interacțiunea cu tratamentele de remodelare corporală din clinicile de înfrumusețare ieșene din perioada de după naștere. Cele trei sarcini m-au apropiat mai mult de industria de beauty, din rolul de client/pacient. Aceste experiențe m-au ajutat ca în business-ul meu să văd lucrurile din perspectiva clienților și să înțeleg îndeaproape nevoile și așteptările lor.

 

Care sunt câteva dintre ideile preconcepute de care te-ai lovit până acum, activând într-o industrie percepută ca fiind „glam” – și cum ai reacționat la acestea? Ce stă, de fapt, în spatele unei activități intense în zona de beauty?

 

Q Estetic face parte dintr-o industrie frumoasă, dar controversată, iar ideile preconcepute există la tot pasul. O idee preconcepută, cu care ne confruntăm chiar și în societatea modernă de astăzi, e că toate femeile trebuie să se încadreze într-un anumit standard de frumusețe. Tiparele continuă să existe, din păcate, însă eu consider că fiecare femeie este frumoasă în felul ei, are nevoie doar de un mic imbold care să o ajute să își descopere cea mai bună versiune a ei.

Iar noi am gândit Q Estetic ca fiind un concept care sprijină femeile să obțină versiunea care le reprezintă cel mai bine, tocmai de aceea și motto-ul nostru este „Îndrăznește să fii așa cum vrei tu!”

Această zonă de beauty este într-o continuă transformare și evoluție, iar activitatea sa principală se bazează pe interacțiunea cu oamenii, așa că misiunea mea de zi cu zi presupune multe ore dedicate clienților, multă răbdare și respect pentru dorințele și așteptările lor. Totodată este o zonă bazată pe tehnologie și aparatură de ultimă generație, care aduc rezultate uimitoare în tratamentele faciale și corporale efectuate.

Alături de echipa mea particip constant la seminarii și cursuri de specialitate, pentru a fi mereu în pas cu tendințele din piață, cu tratamentele inovatoare și aparatura nou apărută. Consider că este foarte important să fii informat, să alegi calitatea în cunoștință de cauză și să te perfecționezi în permanență. Pentru mine, garanția serviciilor de înaltă calitate primează. De la angajați care se ridică la anumite standarde, până la atmosfera din clinică, aparatură, servicii și abordare, totul trebuie să fie la superlativ.

Clientul își dorește să găsească un mediu în care să se simtă răsfățat, să se relaxeze și să se simtă în siguranță, iar misiunea noastră este de a-i îndeplini aceste așteptări.

Q Estetic-Manuela Manea

 

Cât de important este pentru o femeie să se reinventeze constant?

 

În general cred că femeile simt și au simțit dintotdeauna o presiune constantă din partea societății asupra lor de a arăta permanent bine, de a fi mereu aranjate, cochete, într-un cuvânt, perfecte. De aici cred că rezultă și dorința unora dintre noi de reinventare constantă.

Te reinventezi în momentul în care simți că nu mai ești bine cu tine, că ai nevoie de o schimbare sau de o confirmare din partea celorlați că ești pe drumul cel bun. Și cred că este important pentru o femeie să se reinventeze doar dacă ea simte că are nevoie și o ajută să se simtă împlinită și liniștită.

Eu personal nu simt că m-am reinventat, ci îmi place să cred că am evoluat. Cred foarte mult în evoluție și știu cât de important este să te dezvolți, indiferent de domeniul în care activezi.
Însă, dincolo de schimbarea parcursului meu profesional, eu am rămas aceeași, iar valorile mele au rămas neschimbate. Consider că respectarea și trăirea în propriile valori este mult mai benefică pentru sine decât reinventarea constantă.

 

Ne poți împărtăși un moment greu pe care l-ai întâmpinat de-a lungul carierei tale? Cum l-ai depășit și ce ai învățat din acesta?

 

Orice început este dificil și anevoios, pe alocuri și recunosc că nici schimbarea traseului meu profesional și debutul în lumea business-ului nu au fost lipsite de provocări, însă am avut susținerea familiei și a celor dragi și am trecut cu bine peste toate.
Mai presus de toate am avut voință și încredere în mine și în abilitățile mele, iar asta m-a ajutat foarte mult.

Cred că toate se învață pe parcurs, important este să fii perseverent, să nu renunți și să fii autentic în tot ceea ce faci.

 

Ce îți oferă industria beauty, dar nu și o altă nișă?

 

Fiecare industrie are farmecul și rolul ei. Industria beauty, după cum îi spune și numele se axează pe frumos, pe armonie, pe plus valoarea pe care o aduce în viața oamenilor.
În clinica Q Estetic oamenii vin cu drag și cu bucurie, uneori din dorința de a arăta mai bine și de a se simți mai bine în pielea lor, sau pentru a-și face cadou o sesiune de relaxare și răsfăț într-o ambianță plăcută și primitoare.

Da, eu cred că suntem privilegiați prin clienții care ne calcă pragul și ne fac ziua mai frumoasă.
De asemenea, în nișa asta avem șansa de a participa la evenimente din industria de sănătate și frumusețe care ne dau oportunitatea de a întâlni oameni deosebiți.

De asemenea, componenta umană este foarte bine conturată în această industrie și are un rol bine definit. Si pe această cale doresc să mulțumesc echipei mele pentru dăruirea și profesionalismul din fiecare zi. Sunt recunoscătoare și pentru oamenii minunați cu care am intrat în contact de-a lungul timpului, oameni de la care am avut de învățat și care m-au susținut și tuturor clienților care au avut încrederea și plăcerea de a ne trece pragul.

 

Povestește-ne despre importanța susținerii ONG-urilor și fundațiilor, din punctul de vedere al unui antreprenor. De ce consideri că susținerea ar trebui să vină din partea câtor mai multe companii?

 

Consider că este foarte important să te implici și să oferi ceva comunității în care trăiești, nu numai ca antreprenor, ci și ca simplu cetățean. Și aici nu mă refer numai la resurse materiale, ci și la timp și implicare în anumite proiecte în care crezi.

Dar, cu atât mai mult, ca antreprenor ai o „datorie” față de comunitate să dăruiești din ceea ce ai. Să oferi și tu ceva la schimb comunității, pentru încrederea care ți-a fost acordată.

Dacă apar cauze în care credem cu adevărat, nu ezităm să ne implicăm cu tot sufletul.
În cadrul Q Estetic avem un program social prin care sprijinim persoanele care au avut de suferit ca urmare a accidentelor rutiere prin tratamente gratuite estetice și medicale, menite a le sprijini în recuperarea aspectului fizic și a încrederii în sine.

Ne-am implicat și în susținerea refugiaților din Ucraina și de-a lungul timpului în diferite proiecte de responsabilitate socială pentru copii.

Este foarte important ca ajutorul să vină din partea a cât mai multe companii, pentru a ajuta la schimbarea și dezvoltarea comunității, mai ales prin puterea exemplului. Partea aceasta de responsabilitate sociala-CSR ar trebui să ia mai multă amploare și în România și pe plan local, în Iași, pentru că este mare nevoie de implicare și de susținere în multe proiecte de impact, care au potențial și pot schimba în bine societatea.

Manuela Manea_Q Estetic

 

Ce înseamnă pentru tine Balul de la Castel?

 

Balul de la Castel este un eveniment de anvergură în municipiul Iași, care de la an la an a crescut frumos și a reușit să mobilizeze tot mai mulți oameni de afaceri și persoane fizice în vederea susținerii copiilor și tinerilor aflați în dificultate din Iași și din regiunea Moldovei.

Am crezut și noi în acest proiect caritabil și pot spune că se numără printre proiectele noastre de suflet, alături de Fundația Bethany, organizatorii evenimentului, tocmai pentru că este și primul ONG și primul program social susținut de către Q Estetic.

Practic Balul de la Castel ne aduce aminte de începuturile Q Estetic și ne bucurăm că a ajuns la ediția cu numărul IX. Este o mare satisfacție pentru noi să ne putem implica mai mult, cu fiecare an care trece. Ne dorim să aibă cât mai multe ediții, pentru că ne este drag și ne place să facem bine.

 

Ce îți place să faci în timpul liber?  – Să călătoresc.
Tocuri sau flat shoes? – Tocuri.
Primul lucru pe care îl faci dimineața: Beau cafea.
O experiență pe care ai recomanda-o oricui: Să facă bine fără să aștepte ceva la schimb.
Desertul favorit: Tiramisu.