LAURA SZASZ – GEROCS, owner Floral Designer: „Noi, oamenii, avem toate uneltele necesare pentru a avea succes!”

Există evenimente importante în viața fiecăreia, iar, ca femei, ne întrebăm dacă chiar trebuie să ne implicăm în tot, pentru ca aceste evenimente să fie organizate până în cele mai mici detalii. Avem, însă, posibilitatea de a lăsa profesioniștii să își folosească creativitatea, pentru a da viață ideilor noastre, de aceea, pentru această perioadă, am ales să vă fac cunoscuți mai mulți designeri, care creează și muncesc zilnic, pentru a creiona fiecare povestea noastră. Unul dintre aceștia este Laura Szasz – Gerocs.

Laura este designer floral și deține o afacere, a cărei dezvoltare demonstrează calitatea sa, atât ca artist, cât și ca antreprenor, care reușește să păstreze un echilibru armonios între viața profesională și cea de familie, oferind celor doi copii ai săi tot sprijinul, în descoperirea abilităților lor, aceștia moștenind latura sa artistică.

Laura a fost mereu diferită, a adus elemente noi, avangardiste, prin accentele și accesoriile pe care le propune în fiecare an. Ceea ce mi-a atras atenția este faptul că Laura Szasz -Gerocs, pe lângă calitatea sa de designer, este și un bun consilier, înțelegând exact ceea ce îți dorești, contribuind la conturarea rezultatului, care să îți reflecte personalitatea.

3

Când ai realizat că îți dorești propria afacere?

Iubesc florile și această dragoste pentru flori cred că am moștenit-o de la mama. Inițial am muncit în învățământ. Absolvind Liceul de Arte Plastice, aveam, oarecum, bazele pentru compoziție și cromatică. Dar a durat ceva până să realizez care e adevărata mea pasiune.

În 2001 m-am căsătorit, iar pe atunci nu se punea mare accent pe decorul floral în cadrul unei nunți. Pentru mine însă, a contat fiecare detaliu. Așa că mi-am creat singură toate aranjamentele de la nuntă, inclusiv buchetul de mireasă. Țin minte că în acea noapte am dormit doar 2 ore, dar a meritat efortul. Toți prietenii și cunoscuții s-au minunat, văzând rezultatul și m-au rugat să le promit că, în momentul în care ei se vor căsători, le voi realiza decorul floral. Așa a început totul.

Pe atunci, pe piață erau puține depozite de accesorii și flori, ceea ce te obligă să fii și mai creativ, determinându-te să îți creezi singur structurile necesare și să cercetezi mai mult pentru a te dezvolta. În anul 2004 am înființat o firmă împreună cu soțul meu, el se ocupa de implementarea programului de contabilitate, iar eu mi-am început activitatea de florist.

5

Cum se împacă statutul de antreprenor cu cel de mamă și soție?

Nu este ușor să le împaci pe toate, dar nu e nici imposibil. Trebuie să știi cum să prioritizezi fiecare rol pe care îl ai. M-am simțit oarecum favorizată, având posibilitatea să îmi fac programul cum doream. Faptul că nu am deschis o florărie, ci lucram doar la comandă mi-a fost de mare ajutor.

În timpul săptămânii reușesc să mă întâlnesc cu clienții, să realizez comenzile de flori și, de asemenea, să fac aprovizionarea pentru evenimentele pe care le am în weekend. În aceste weekenduri, copiii revin în grija soțului meu. Ne place să călătorim. De aceea încerc să îmi rezerv weekend-uri pe care să le petrec alături de familie, timp care, pentru noi, are o valoare inestimabilă.

2

Ce te-a determinat să alegi acest business, în care creezi pentru oameni și evenimentele importante din viața lor, ținând cont de faptul că ești solicitată, mai ales, în weekend?

Atunci când ai un obiectiv precis în minte și ești determinat să îl realizezi, pentru orice posibil obstacol apărut găsești rezolvare. Îmi place ceea ce fac și îmi place mai ales când am clienți creativi, care știu ceea ce vor și își dau toată silința ca ziua lor să fie una deosebită.

4

Care este Povestea Floral Designer din această iarnă?

În această iarnă, mi-am propus să realizez design-uri ieșite din tipar și ne dorim să aducem un suflu nou în arta florală. În ultimii ani a pătruns și la noi în țară dorința de a crește și a evolua în acest domeniu.

Îmi place să urmăresc designerii florali de top din Europa și mă inspir din creațiile lor. De asemenea, mă inspiră și natura care îți oferă o abundență de materiale pentru a crea design-uri florale unice.

Ce sfaturi ai oferi tinerelor designer, antreprenoare la început de drum, care tind spre un ideal în domeniul artei florale?

Cred că le-aș sfătui să își dorească întotdeauna mai mult, atât în dezvoltarea lor profesională, cât și în oferirea serviciilor de calitate. Să fie îndrăznețe și dornice să experimenteze lucruri noi. Doar muncind și folosindu-ne capacitățile și creativitatea vom putea avea și rezultate.

Pot să afirm faptul că noi, oamenii, avem toate „uneltele” necesare pentru a avea succes. Trebuie doar să avem îndrăzneala să le folosim pentru a crea lucruri frumoase și a surprinde clienții într-un mod cât mai plăcut.

By Diana Arieșan – editor contribuitor The Woman

sursa-foto-marta-popescu-photography-1

Diana este profesor pentru învățământul preșcolar cu o experiență de peste 11 ani și autorul cărții „Abis în dealul sihastru”, lansată în anul 2013 (Editura Grinta, Cluj-Napoca). În anul 2015 a devenit membru al Cenaclului UBB, proiect realizat în parteneriat cu Uniunea Scriitorilor din România, Filiala Cluj. Absolventă a Facultății de Psihologie și Științe ale Educației și a Școlii Populare de Arte „ Tudor Jarda”, din Cluj-Napoca, secția retorică, Diana are preocupări pentru artă, sub toate formele sale. În perioada 2012-2014 a fost membru al trupei de teatru „ Pavlov 25”, iar în prezent își consolidează abilitățile de retor în cadrul diferitelor evenimente culturale.

Surse foto: Arhivă personală Laura Szasz – Gerocs