Mamă și femeie de succes? Răspunsul – muncă de echipă în familie!

Viața de femeie activă este și așa suficient de antrenantă și de solicitantă. Însă, când rolul este dublat de acela de mamă, curățenia devine nu doar mai importantă ca până atunci, ci și mult mai dificil de făcut și de menținut.

Îndrăznim să spunem că toate mămicile sunt, prin definiție, ocupate și tuturor le-ar prinde bine măcar niște idei de curățenie rapidă, sau de ce nu, un serviciu de curățenie specializat?

Pe www.getsetclean.ro poți rezerva rapid un agent de curățenie, începând cu 33 lei/ora.

Când a doua variantă nu este o opțiune, iată ce poți încerca pentru a-ti face viața mai ușoară și a salva mai mult timp pentru momente plăcute în familie:

1. Planifică-ți curățenia pe zone

Fiecare zonă, la rândul ei, poate fi împărțită în task-uri mai mici. Astfel, vei avea o imagine mai clară asupra modului în care progresează curățenia, vei putea îndeplini mai multe task-uri scurte în unele zile și mai puține task-uri mai solicitante în altele. Dar, una peste alta, cel mai mare avantaj va fi că vei putea să monitorizezi exact evoluția curățeniei și că nu vei mai fi atât de stresată.

Când nu îți propui să faci lună toată bucătăria într-o seară, de exemplu, ci doar să faci ordine în debara, vei fi mult mai relaxată la sfârșitul zilei, când task-urile alese realist au și fost îndeplinite.

articol_idei_de_curatenie

2. Alocă timp special pentru punerea lucrurilor la locul lor

De foarte multe ori senzația de mizerie este dată, de fapt, de dezordine. Când folosim prea multe lucruri și nu le mai punem la locul lor, orice cameră poate părea prea încărcată. Simpla imagine a mormanului de haine, de jucării, de hârtii sau de vase poate fi intimidantă.

Ai fi surprinsă să descoperi cât de multe poți face în doar 10 minute, cu un pic de organizare. Pornește cronometrul, dacă este cazul, și începe să aduni lucrurile. Într-o primă instanță, este suficient și dacă pui toate hârtiile într-o cutie specială sau toate jucăriile copiilor de prin casă într-o singură cameră. După aceea te vei putea concentra și pe sortarea și ordonarea lucrurilor care deja sunt la locul lor, dar, până atunci, triajul ajută foarte mult.

articolgsc2

3. Lucrați în echipă

10 minute de efort din partea unui membru al familiei sunt întotdeauna binevenite, dar cum ar fi ca toți membrii familiei să se implice? Cu cât familia este mai numeroasă, cu atât implicarea tuturor membrilor va avea rezultate mai evidente.

Iar faptul că îi încurajezi să facă ce pot, fiecare într-o singură cameră, pentru doar 10 minute, va face sarcina mai puțin complicată și ar trebui să îți aducă mai puțină rezistență. În felul acesta, fiecare face curățenie 10 minute dar căminul beneficiază, per total, de o ședință de curățenie de 20, 30, 40 sau chiar mai multe minute, în funcție de câte persoane participă!

cleaner

4. Nu ezita să îi implici și pe cei mici

Adesea, cei mici se bucură când participă la activități în familie, de orice natură. Iar dacă îți folosești și imaginația, să faceți totul mai antrenant și mai distractiv, succesul va fi garantat!

Surse foto: Get set Clean