Un pas spre sustenabilitate în domeniul frumuseții, la indemâna oricui, cu Mihaela Vodnar

După decenii în care întreaga industrie s-a dezvoltat pe baza principiului că resursele sunt infinite, prezentul ne găsește cu un loc bine stabilit în circuitul transformării naturale.

Motivele pentru care reciclarea este necesară sunt nenumărate, de la reducerea consumului de energie până la reducerea poluării mediului, importanța acestui proces impunând schimbarea totală a modului de viață.

Colectare selectivă. Reciclare. Sustenabilitate

Campaniile de reciclare au un rol important în informarea publicului, de aceea acțiuni ca prevenirea formării deșeurilor sau optimizarea sistemelor de colectare au devenit vitale pentru mediul înconjurător.

Nashi 1.

O veste bună în acestă direcție constă în faptul că observăm tot mai multe branduri, care caută constant soluții pentru sustenabilitate. Pe de altă parte, consumatorii sunt tot mai atenți la practicile marilor companii și, de cele mai multe ori, opțiunea clienților este îndreptată către brandurile care au politici în această direcție.

Un astfel de brand este Nashi, lansat în industria de beauty în anul 2010, care conține o gamă simplă, elegantă şi eficientă de produse profesionale pentru păr, ce satisface necesitățile tuturor femeilor de a-şi întreține frumusețea naturală a părului. Produsele sunt fabricate în Italia, din ingrediente organice, atent selecţionate.

 

Mihaela Vodnar 1

Mihaela Vodnar, owner salon Vodnar Beauty Lounge din Cluj-Napoca, declară că unul dintre principale motive pentru care a ales să lucreze cu Nashi este acela că acest brand face eforturi constante pentru a fi cât mai sustenabil. Toată energia utilizată în sistemele de producţie este obținută din surse interne regenerabile.

Din 2015, compania este dotată și cu un sistem de osmoză inversă pentru purificarea apei utilizate, pentru toate procesele utilizate. Acest sistem nu utilizează substanțe chimice pentru acest proces. Ambalajele folosite în linia Nashi Argan sunt fabricate din sticlă RPET, plastic şi hârtie reciclată PE VERDE. Mai mult, compania sprijină din 2015 „Fondo Ambiente Italiano”, pentru protejarea și promovarea patrimoniul cultural italian și al mediului.

 

Pentru a încuraja acest lanț al ecosustenabilității, Salonul Vodnar Beauty Lounge oferă posibilitatea clienților să aducă, la salon, ambalajele produselor Nashi folosite pentru a fi reciclate mai departe. Aceștia primesc un discount de 20% la următoarele achiziții.

Prin implicarea în Campania Nashi, Mihaela Vodnar își propune să inspire și alți antreprenori și alte branduri, în a-și desfășura activitatea fără a distruge mediul și a epuiza resursele disponibile și, cel mai important, fără a compromite posibilitățile de satisfacere a nevoilor de bază a generației următoare.

 

Mihaela Vodnar este în prezent trainer național și ambasador Nashi, rolul ei fiind acela de educație și suport pentru colegii din industrie care lucrează cu produsele Nashi.

Totodată, anul acesta a împlinit 7 ani de când a lansat Academia de hairstyling prin care oferă cursuri acreditate de coafor recunoscute de către Ministerul Educației și Ministerul Muncii.

Campanie Nashi 1

Credit foto: Raluca Ciornea