„Nu există ținută perfectă fără pantofi senzaționali!”/ Coca Zaboloteanu – Global Woman Club

Se spune că o femeie cu stil se recunoaște după pantofii pe care îi poartă și, oricât de actuală ar fi ținuta, încălțămintea este cea care va contura întregul outfit. Coca Zaboloteanu este designer de accesorii, de mai bine de 10 ani. S-a născut în Botoșani, însă locuiește în București, unde și-a deschis propriul business.

Prin brandul, care îi poartă numele, Coca propune un trend versatil și atemporal, fiind considerată un deschizător de drumuri în domeniul designului românesc de pantofi, datorită atenției la detalii, prin care se caracterizează colecțiile sale. În interviul acordat, Coca Zaboloteanu ne spune cum a renunţat la cariera sa, în favoarea pasiunii, decizie care a surprins pe toată lumea, dezvăluind mai multe despre drumul său în această artă.

Cum a fost copilăria ta? Care e cea mai frumoasă amintire a acelei perioade?

Am avut o copilărie frumoasă, cu multă libertate de mișcare, mult timp petrecut în natură. Am fost un copil zvăpăiat, mereu pus pe șotii, din fericire părinții nu mi-au impus un program strict, cea mai frumoasă amintire e senzația de libertate.

The Woman - Coca Zoboloteanu 1

Cum te-ai decis să iei drumul design-ului de încălțăminte?

Sunt o persoană creativă, pasionată de frumos, desenez și pictez din copilărie. Terminasem facultatea într-un domeniu total diferit – Medicină Dentară – și brusc am hotărât că trebuie să fiu designer, nu am o explicație logică, pur și simplu așa am simțit. 

Ce te inspiră?

Călătoriile, obiectele și casele vechi, persoanele interesante pe care le-am întâlnit în domeniul modei.

Ce îți dorești să vezi mai mult în industria din care faci parte?

Aș vrea să văd mai multă originalitate 

Care este cel mai valoros sfat pe care l-ai da unei femei când vine vorba de pantofii pe care îi poartă și cum îi definesc stilul?

Detaliile mici sunt cele care fac diferența, cred că nu există ținuta perfectă fără pantofi senzaționali, cel mai important este să alegem pantofii care ne reprezintă și ne pun în valoare, nu neapărat ce este la modă.

The Woman - Coca Zoboloteanu

Ce muzică te face să te simți ca acasă?

Am crescut cu muzică clasică, în continuare e muzică mea de suflet care mă încarcă cu emoții pozitive 

Ce sfat ai avea pentru cei care încă stau pe gânduri spre a-și urmări visul?

Să acționeze începând de azi pentru visul lor, să nu le fie frică de incertitudini și de faptul că văd doar o mică parte din drum.

The Woman x Global Woman Club

În acest moment, ne bucurăm de un context și un mediu prielnic pentru dezvoltare, iar colaborarea este cel mai clar mod de a recunoaște meritele celei de lângă noi. Succesul pe cont propriu – indiferent ce formă capătă el, e răsplata muncii. Dar când întreaga comunitate are de beneficiat de pe urma acestuia, cu atât mai mult merită atenția și sprijinul nostru. 

Every woman for herself every woman este inițiativa care pune accent pe colaborare și susținere a comunităților de femei care se implică activ în comunitatea din care fac parte. 

Material realizat în parteneriat cu Asociația Global Woman Club Bucharest

Sursă foto: arhivă personală Coca Zaboloteanu, cocazaboloteanu.ro