Scrisoare către fiica mea | Sabina Cornovac

Scrisoare pentru Luna

 

Draga mea Luna, ți-am ales numele pentru că iubesc stelele (am 9 tatuate deja) și luna este cea mai bună prietenă a lor. Al doilea nume e al unei prințese și a fost ales de nașul tău, dar deocamdată nu ți-l spun. O să îl descoperi când te voi lua în brațe prima dată.

 

Te aștept de peste 10 ani de zile. Și încep cu asta pentru că vreau să știi că ești un copil dorit și pe care simt deja că îl voi iubi mai mult decât pe mine. Sunt cuvinte mari, dar cred că orice mamă este de acord cu mine. 

 

Ai 24 de săptămâni în burtică, ești o adevărată dansatoare și mă faci să plâng de fiecare dată când te liniștește mângâierea tatălui tău, Cel Drag. La ecografie se vede că nu ai stare, că ești o mică contorsionistă și ai buzele lui. Adică ești perfectă!

 

Uneori îmi este frică să nu îți fie rușine cu mine. Mămica ta care te-a născut la 35 de ani. Așa cum am suferit eu, din prostie, cu mama mea care semăna cu o bunicuță și prea mulți au râs de mine din acest motiv. Sper să îți demonstrez că nu contează asta și că dragostea mea este necondiționată. Voi avea grijă de mine ca să îți fiu alături cât mai mulți ani. Promit!

Sper să moștenești de la tatăl tău inteligența, determinarea, zâmbetul și modul în care se descurcă în orice situație. De la mine îți dau cu drag ambiție, curaj, minim o gropiță în obraji și ceva romantism. Plus respectul și dragostea pentru prietenie.

 

Ne gândim nonstop la tine și ne promitem să te încurajăm să faci orice îți dorești, să te lupți cu oricine, să muncești de drag, să nu depinzi de nimeni, să ai prieteni adevărați și să cunoști iubirea în cel mai pur sens. 

 

Eu sunt foarte comunicativă, tatăl tău mai puțin. Dar am învățat în timp cât de important e să asculți, să ai încredere în cel de lângă tine, să fiți o echipă și să lucrezi zilnic la relația voastră. Asta sperăm să îți transmitem și ție. Curiozitate, respect și arta de a comunica bidirecțional. 

 

Te rog să ne ierți de pe acum pentru câte o să greșim. Știm că vom învăța împreună la fiecare pas, o să râdem mult, o să crești foarte aproape de nașii tăi și o să fim împreună familia Cea Dragă. 

 

O să vezi că vorbesc și scriu mult. De aceea îmi este greu să închei scrisoarea asta, dar avem o viață împreună să îți spun tot ce simt. Însă nu pot să nu închei așa:

 

Nu lăsa să dispară copilul din interiorul tău. Atâta timp cât ai grijă de copilul din tine, vei găsi fericire și bucurie în viață.

 

Iar acum uită tot ce ți-am spus și trăiește așa cum vrei. Oricare dintre alegerile pe care le vei face, va fi cea corectă. 

 

Iar noi o să îți fim alături! 

sabina cornovac

Materialul face parte din colecția de scrisori mamă-fiică, regăsită în Revista print The Woman (Moștenirea/Spring 2022).

Revista poate fi comandată de pe site-ul www.thewoman.ro (transportul este gratuit).