Scrisoare către fiicele mele | Emma Repede

Către fiicele mele, Kate, Tessa si Nora

Acum 5 ani nu mă gândeam că voi avea ocazia să vă scriu aceste gânduri, nu mai visam, nu mai credeam; dar acum, când vă scriu câteva frânturi din inima mea, văd întinse pe jos niște jucării de plus, mai mulți unicorni și zâmbesc. Voi sunteți în camera voastră, vă adoarme Tata și asta îmi face seara liniștită.

De când sunt mama voastră am început să devin conștientă de minusurile pe care le am, de unele traume din copilărie, care din păcate îsi pun amprenta pe viață. 

image0

De aceea iubitele mele, moștenirea voastră vreau să fie o mamă care luptă să fie din ce în ce mai bună, care luptă cu instinctele, neputințele și minusurile ei. 

Când veți crește mari nu vreau să purtați după voi traume, această moștenire nedorită; dimpotrivă, vreau să vă simțiți valoroase, iubite, prețuite, să vă știți punctele forte, să fiți libere în inima voastră. Să știți tot timpul că pentru mine nu există termeni de comparație între voi, nu exista una mai bună decât alta. Știu potențialul fiecăruia dintre voi, am luptat și lupt să îl valorific în fiecare zi.

Mă rog pentru voi, dar și pentru mine, să aveți parte de cea mai buna versiune a mea. Știu cât de mult îmi voi pune amprenta peste ceea ce veți fi în viitor, de aceea mă rog și mă rog…

Nu uitați, în ochii mei mereu veți fi cele mai bune, cele mai deștepte, cele mai puternice.

image1 (1)

Kate…fetița noastră minune, înțeleaptă și sensibilă.

Tessa sau speciala mea cum îmi place să îți spun…fetița veselă, cu inima bună.

Nora, Norișor…copil cu chip de înger, care emană pace!

Mami cea imperfectă, vă iubește cel mai mult și dacă cândva nu mă înțelegeți să știți că încă mai lupt cu moștenirea nedorită!

Cu drag, Mama!

Materialul face parte din colecția de scrisori mamă-fiică, regăsită în Revista print The Woman (Moștenirea/Spring 2022). Revista poate fi comandată de pe site-ul www.thewoman.ro (transportul este gratuit).