Sunt femeile mai greu de convins? Cu Darius Borbe, Salon Kaila

La Salonul Kaila ne întâmpină, de data aceasta, Darius Borbe, un tânăr creativ și pasionat de meseria sa. Curioase cum ajunge un bărbat din generația y să fie pasionat de acest domeniu, l-am provocat de Darius să ne împărtășească poveștile din culisele activității sale, când majoritatea clienților sunt femei.

Aflăm, de asemenea, de unde se inspiră, care sunt modele pe care le admiră, dar și care sunt cele mai noi trenduri în 2018, în materie de tunsori, coafuri și culori.

The Woman Magazine - Interviu Kaila1

Cum ajunge un bărbat să fie pasionat de domeniul frumuseții? Cum s-a născut pasiunea ta pentru hairstyling?

Pot să zic că de mic, atunci când mă duceam la prietenii mei să mă tund, eram destul de atras de ideea de a-mi face părul, de a avea o freză, cum aveau și prietenii mei. Tot timpul eram într-un fel de competiție.

Aveam unii colegi care se trezeau dimineața devreme, mergeau la salon își făceau părul, apoi veneau la școală și erau tratați asemenea unor vedete. Am zis că ar fi frumos să mă duc și eu pe ideea asta. După ce am început să învăț, am descoperit că unele tehnici par a fi ușoare și totul venea natural. Când am început să tund, totul a luat un avânt incredibil, tot felul de prieteni m-au contactat, iar cu o amploare neașteptată a venit și pasiunea.

kaila3 - The Woman Magazine

M-am specializat în mare parte pe tunsoare și oarecum pe culoare, însă îmi place să cred că tunsoarea este punctul meu forte, atât pentru bărbați, cât și pentru femei. Mă atrage tunsoarea în sine, nu pot să le separ, fiecare tip de tunsoare are farmecul ei și fiecare cerere reprezintă o provocare.

În cazul femeilor este puțin mai dificil, pentru că sunt mai greu de convins să iasă din zona lor de confort, ele vin să se tundă cum s-au obișnuit, cum știu că le stă bine și au nevoie de argumente solide, când vine vorba despre părul lor și propunerile din partea mea. Bărbații, în schimb, se lăsă din prima pe mâna ta.

Cât de mult contează talentul și studiile în această meserie, procentual vorbind?

Cred că 90 % contează răbdarea, deoarece munca cu oamenii nu este un lucru simplu și trebuie să fii făcut pentru asta, să fii deschis mereu către nou și să ai o dorință continuă de a învăța. Talentul te ajută în momente cruciale, cum ar fi concursurile, unde poți să ieși în evidență, însă pasiunea trebuie să fie mereu acolo, să te provoace să te formezi și să te perfecționezi, să poți aduce toată teoria, pe care o înveți la cursuri, în practică.

The Woman Magazine - Interviu Kaila3

Tehnologia a evoluat, ca în orice domeniu, și în hairstyling. Mă refer la aparate electrice de tuns, la produse ce facilitează munca. Ești adeptul lor, al clasicei foarfeci sau al combinației dintre clasic și tehnologie?

O combinație a celor două, între clasic și modern. Nu are rost să tunzi doar cu pieptenele pe foarfecă, îți ia și mai mult timp. Într-adevăr tunzi mult mai bine, rezultatul este mai șlefuit, urmărește mai mult forma capului. Mașina este mult mai brută, dar dacă știi cum să o folosești, te ajută mult.

Ce ne poti spune despre tendințele anului 2018, în materie de tunsori și coafuri, culori?

La bărbați se poartă părul scurt, cât mai scurt, cu o tendință ușor „neglijentă”, iar barba să fie la fel de „messy”. Dacă vei avea capul tuns ok, barba nici nu mai contează. Tendințele sunt inspirate de la bărbații din timpul războiului,  care s-au săturat de părul lung. A devenit o mișcare, un trend.

Femeile merg către zona de clasic, a părului drept, de lungime medie. Ca inspirație sunt surorile Kardashian. Te uiți la Kim, are o grămadă de peruci, iar asta a devenit un trend. Depinde de om, să nu te schimbe o perucă, să nu-ți dezvolte mai multe personalități, să rămâi același, doar cu un stil bine accesorizat. Pentru că ne aflăm în epoca vitezei, femeile optează pentru păstrarea culorii naturale cât mai mult timp, în special la rădăcină, pentru că este mai ușor de întreținut. În acest caz, își doresc câteva șuvițe, să nu fie o culoare statică.

kaila4 - The Woman Magazine

Ești un tânăr creativ și pasionat de ceea ce face. Care este sursa ta e inspirație, când creezi tunsori și coafuri? Ai un model pe care îl admiri, din punct de vedere profesionale?

Da, sunt un admirator al celor din sport, elita sportului, cum ar fi basket, fotbal. Cristiano Ronaldo, LeBron James – cam ei dau trendurile, startul. Mă uit la sport, mă uit la unii actori, au viziunea mult mai înaintată decât trendul.

Ce planuri de viitor ai?

Aș vrea să predau, să împărtășesc unele idei și să-mi continui munca cu răbdare, pentru că, dacă nu ai această calitate nu poți să duci munca asta până la capăt, te plafonezi.

Alege 3 cuvinte, prin care să te caracterizezi, ca specialist în domeniul tău de activitate!

CREATIV, PUNCTUAL, PERFECȚIONIST.

Sursă foto: Alina Todea.