Top 5 cele mai importante trucuri de machiaj pentru orice femeie

Dacă te afli aici, citind aceste rânduri, cu siguranță te numeri și tu printre pasionatele de frumos, așadar ți-am pregătit un articol cu top 5 cele mai importante trucuri de machiaj pentru orice femeie. Hai să începem!

 

O piele hidratată

 

Cu siguranță știi că un machiaj va arăta impecabil atât timp cât pielea ta este corect îngrijită, așa că primul truc pe care vreau să îl faci este să îți hidratezi foarte bine tenul întotdeauna, nu doar când te machiezi. O piele hidratată corespunzător va reprezenta suportul optim pentru orice machiaj!

 

Puterea primerului

 

Nu aplica niciodată produse de machiaj pe pielea „goală”, adică fără un primer, ser sau cremă hidratantă aplicată anterior, pentru că machiajul tău nu va avea rezistență! Primerul creează o peliculă fină la suprafața pielii, care servește drept suport pentru produsele de machiaj, iar dacă sari acest pas, pielea ta va percepe fondul de ten ca pe o cremă și va începe să îl absoarbă, astfel că va căpăta un aspect inestetic și deranjant, pe care, în mod cert, nu ni-l dorim.

 

Cum aplicăm fondul de ten?

 

Când vine vorba de fondul de ten, nu trebuie să fii atentă doar la a alege nuanța potrivită ție, ci și la modul în care îl aplici. Nu uita să întinzi foarte bine spre extremități (linia părului, mandibulă, spre urechi), pentru a părea totul cât mai natural și omogen. În special, dacă ai ales cumva o nuanță nu tocmai potrivită, acest truc te va ajuta să faci totul să treacă neobservat. 

P.S.: poți regla totul folosind o pudră puțin mai deschisă!

 

Cercul cromatic și culoarea ochilor

 

A trecut vremea când machiajul ochilor se făcea neapărat cu nuanțele pe care le avea și ținuta. Cred că suntem de acord că un astfel de look nu potențează în niciun fel trăsăturile tale. Pentru a ști care culori sunt potrivite ochilor tăi, poți analiza poza de mai jos. Ideea este simplă: trebuie să folosești culori complementare, adică cele care sunt diametral opuse pe cercul cromatic.

Spre exemplu, dacă ai ochii verzi, atunci orice culoare care conține pigment roșu sau derivați de-ai lui, îți va pune ochii în evidență, pentru că roșu și verde sunt culori complementare. Deci poți opta pentru marouri roșcate, violet, bordeaux, roz etc. Pe aceeași idee merg toate tipurile de ochi.

imagine din cartea „Abecedarul Machiajului” – Antonia Lestyan

 

Încrederea în frumusețea ta

 

Nu în ultimul rând, poate cel mai important truc de care ar trebui să ții cont este să îți porți machiajul cu încredere, pentru că femeile încrezătoare sunt cele mai frumoase!

 

Editor: Antonia Lestyan

Crescând în industria de beauty și urmărind-o pe mama ei, care este medic estetician, drumul profesional al Antoniei Lestyan s-a conturat firesc.

A început să profeseze încă de la vârsta de 15 ani ca make-up artist, fiind pasionată dintotdeauna de ceea ce înseamnă artă și și-a conturat cariera participând la concursuri și devenind trainer. Deși foarte tânără, pasiunea pentru machiaj a determinat-o să scrie și o carte – „Abecedarul Machiajului”, fiind primul manual complet de machiaj scris în România.

A lucrat zi de zi timp de 7 luni și a depășit toate obstacolele, dorindu-și foarte mult ca acest proiect să prindă viață. Antonia ne spune că încă din copilărie știa că va călca pe urmele mamei sale și va urma Facultatea de Medicină, studii care au ajutat-o mult în scrierea cărții sale.

 

Surse foto: Freepik, arhivă personală Antonia Lestyan