Un mindset orientat catre schimbare nu e suficient pentru a inova

Cu totii stim cat de importanta este inovatia in business pentru succesul unei companii, insa cati dintre noi punem in aplicare cele mai bune metode si strategii de dezvoltare. Un mindset orientat catre schimbare nu e suficient pentru a inova, este nevoie de mult mai mult pentru a face schimbari importante.

Sunt foarte multe moduri prin care managerii de top aleg sa isi motiveze angajatii, sa creeze o cultura comuna si sa imbunatateasca stilul de munca. Inovatia in business este o necesitate, cum altfel ar putea fi realizat orice progres? Daca corporatiile mari precum Apple sau Microsoft nu ar fi pus accent pe inovatie, nu am fi avut astazi acces la telefoane si sisteme de operare de ultima generatie. Daca producatorii de masini nu ar fi pus accent pe inovatie, nu am fi avut astazi cele mai noi modele de masini. Inovatia este necesara in orice domeniu, fie ca vorbim de aparate electrocasnice, fie ca vorbim de gadget-uri, produse sau servicii pe care le folosim zi de zi.

De ce este esentiala inovatia in business?

Prin inovatie poti aduce un plus de valoare companiei si clientilor tai, iar acest lucru te va ajuta sa te faci remarcat. Vei reusi sa fii diferit fata de competitorii tai si sa dezvolti o noua cultura. Daca inovatia nu ar fi importanta, cum ai putea explica faptul ca foarte multe companii isi imbunatatesc constant produsele si serviciile? Si cum ai putea explica faptul ca unele companii reusesc sa atraga un numar tot mai mare de clienti si sa vanda mai mult?

Sa inovezi inseamna sa creezi produse si servicii care se potrivesc nevoilor clientilor tai sau care atrag noi clienti. Sa inovezi inseamna sa aduci mereu ceva nou, fie ca este vorba de un produs, un serviciu sau chiar o strategie de promovare. Sa inovezi inseamna sa te diferentiezi de toti ceilalti, iar in acelasi timp sa promovezi valorile companiei.

Cum sa pui accent pe inovatie

Sa ai un mindest orientat catre chimbare nu este suficient pentru a inova, ci trebuie sa aplici un set de reguli simple, care te vor ajuta sa iti cresti afacerea si sa te faci remarcat in mediul de business. Orice idee se poate transforma intr-o afacere de succes si orice decizie te poate ajuta sa fii mai aproape de obiectivele dorite.

william-iven-gcsNOsPEXfs-unsplash

De ce sa pui accent pe inovatie:

– cresti productivitatea companiei

– te faci remarcat in zona de business

– atragi mai multi clientilor

– reduci semnificativ unele costuri

– ajuti la dezvoltarea unei culturi

– creezi parteneriate de succesul

Cuvantul “inovatie” ii sperie pe unii directori de companii, in timp ce pentru altii reprezinta o noua provocare. Desi unele idei de succes pot lua nastere din senin, noi iti recomandam sa tii cont si de cateva sfaturi care te vor ajuta sa pui accent pe inovatie.

 1. Incurajeaza comunicarea

Comunicarea este extrem de importanta in orice companie. Cu totii avem idei si putem sa le dezbatem in orice loc. Nu te rezuma la intalnirile organizate in sala de sedinte, poti sa organizezi oriunde si oricand o discutie interactiva. Cele mai bune idei iau nastere de la simple discutii, asa ca de ce nu pornesti din acest punct?

 2. Permite-ti sa esuezi

Nimeni nu isi doreste sa esueze, insa, din pacate, nu toate lucrurile functioneaza asa cum ne dorim. Problema este ca foarte multi manageri de companii pun presiune pe angajati si sunt concentrati doar asupra rezultatului, nu asupra procesului in sine. Nu incerca sa faci totul perfect si nu te demoraliza cand lucrurile nu merg asa cum iti doresti. Permite-ti sa esuezi si incearca sa inveti ceva nou din fiecare situatie negativa cu care te confrunti.

Articolul integral aici.