“Un profesor fericit are un impact pozitiv asupra fiecărui elev” | Simona Baciu, Președinte și Fondator Transylvania College.

Programul „Profesori fericiți pentru România” a ajuns la 3000 de oameni și va continua și pe perioada vacanței de vară. Profesorii trebuie să aloce doar 5 minute pe zi.

Data de 15 iunie a devenit o zi de de celebrare a succesului. Elevii și cadrele didactice din toată țara sărbătoresc încheierea unui nou an școlar; un an școlar diferit de orice am cunoscut până acum. Dacă le-ar fi spus cineva profesorilor, în toamnă, că vor susține toate cursurile online până la sfârșitul anului școlar, nu ar fi crezut că e posibil. 

 

În acest context, în sprijinul profesorilor a venit programul “Profesori fericiți pentru România”, care a organizat training-ul “O călătorie conștientă spre starea de bine”. Acesta a fost format din cinci sesiuni online și a fost conceput sub forma unui ghid practic, ușor de urmat, care conduce la dezvoltarea unor strategii de susținere emoțională cu scopul de a reduce stresul și de a construi potențialul individual al fiecărui participant pentru a putea preda cu entuziasm și motivație.

„Am învățat multe lucruri noi, poate chiar de la elevii noștri, dar am reușit. Am reușit pentru că nu ne-am lăsat înfrânți, iar pentru noi, profesorii, este prioritar să fim alături de elevii noștri. Datorită acestor credințe și a rezilienței noastre, am reușit. Felicitări! Felicitări pentru fiecare reușită, fie ea mică sau mare, pentru fiecare copil care a rămas conectat cu școala, pentru fiecare soluție găsită și pentru fiecare provocare pe care ați întâmpinat-o cu mult curaj.”, transmite Simona Baciu, inițiatoarea programului „Profesori fericiți pentru România”.

 

În acest an altfel, mesajul programului „Profesori fericiți pentru România” despre importanța grijii față de profesori a ajuns la peste 3000 de oameni.

 

Training-ul online „O călătorie conștientă spre starea” de bine s-a încheiat cu succes, împreună cu 75 de profesori care au investit în fiecare săptămână din timpul lor pentru a se redescoperi și a scoate la suprafață toate calitățile lor, care îi vor ajuta să continue să predea cu bândețe și empatie.

 

 “Când ești bine cu tine, dăruiești din preaplinul tău celor dragi.”

 

În continuare, inițiatoarea programului nu se oprește din a crede cu tărie în profesori și în abilitatea lor de a fi modele autentice pentru fiecare elev. Astfel, Simona Baciu lansează o nouă invitație pentru umplerea rezervorului emoțional:

Simona Baciu 2

Luni, 15 iunie, ora 15:00, a avut loc lansarea oficială a cărții „Profesorul din Tine”. Cartea Profesorul din tine este lectura de vacanță pentru profesori, care îi invită la o călătorie de introspecție de 100 de zile. De-a lungul acesteia, cititorul învață zilnic ceva nou despre el, descoperindu-și valorile de bază, puterea de a depăși provocările și starea de bine care îi dă motivația de a merge mai departe cu entuziasm, zi de zi. Când adulții trăiesc starea de bine – well-being – aceasta se va reflecta în tot ceea ce fac, având un impact major asupra relațiilor lor. 

THE WOMAN SIMONA BACIU2

Pe perioada verii, profesorii sunt invitați să participie și la campania „5 minute pe zi pentru tine”, în care vor aloca doar 5 minute în fiecare zi pentru o stare de bine, pentru a fi pregătiți fizic și emoțional pentru noul an școlar, 5 minute de exerciții practice din care vor învăța să se reconecteze cu blândețe și bunătate la ei înșiși.

 

La sfârșitul lunii august, se va relansa trainingul online „O călătorie conștientă spre starea de bine”. Urmăriți pagina Profesori Fericiți pentru România pentru a fi la curent cu toate evenimentele.

 

Despre “Profesori fericiți pentru România”

 

THE WOMAN SIMONA BACIU1

“Profesori fericiți pentru România este un  program inovator al Fundației Translvania College bazat pe ultimele cercetări din domeniul neuroștiinței, destinat cadrelor didactice. Programul este conceput de Simona Baciu împreună cu Susan Shapiro, expert internațional în educație, cu o echipă de specialiști din România și psihologi de la universități de prestigiu din S.U.A. Programul îmbină cercetarea științifică în domeniul Stării de Bine și experința vastă în educație a echipei.

Scopul programului “Profesori fericiți pentru România” este să ofere participanților la training-uri informațiile și resursele necesare pentru a explora și a aprofunda înțelegerea modului în care tehnicile de reducere a stresului, reziliența și starea de bine pot duce la o predare eficientă, semnificativă, cu un impact imediat asupra procesului de învățare al elevilor și asupra performanțelor școlare ale acestora. 

Surse foto: arhiva personala