“Îmi doresc și muncesc în fiecare zi pentru un mediu mai sănătos prin artă” Cristina Cantemir, fondator Urban Mirror

Cristina Cantemir a fondat în 2015 asociația cultural-artistică Art Mirror cu gândul de a promova conceptul de recycled-art. Scopul principal al asociației este punerea în lumină a nevoii reciclării în spațiul urban și promovarea modalităților creative de a recicla și reutiliza orice obiect. Prin proiectele inițiate a cunoscut alți artiști pasionați de arta sustenabilă.

Pentru companiile care vor să adopte soluții eco-friendly s-a desprins Studioul Urban Mirror care împărtășește aceleași valori cu asociația Art Mirror.

Scopul Urban Mirror este educarea și formarea unei comunități de oameni conștienți de mediul înconjurător și de efectele poluării, care să susțină producția locală și care să fie într-o permanentă documentare despre proveniența materialelor și obiectelor pe care le achiziționează.

214352026_279287767284031_271068242580193584_n

Practic, Urban Mirror transformă lucruri care pot părea la prima vedere deșeuri, în obiecte de artă. Transformă materiale neconvenționale, resturi și obiecte fără întrebuințare în instalații artistice, obiecte de design interior și multe altele.

Studioul aduce împreună artiști și specialiști în prelucrarea de diverse materiale cu scopul de a identifica oportunitățile de reutilizare a cât mai multor obiecte, care ulterior sunt puse în valoare cu ajutorul artelor vizuale.

“Sunt genul de artist care experimentează cu materiale și tehnici neconvenționale. Îmi place să pun accent pe texturi și forme, și să abordez mereu câte un concept nou în realizarea unei lucrări. Am practicat în toate domeniile artistice, chiar dacă am terminat facultatea de Fashion Design (master inclusiv).

Pentru mine nu a fost un obstacol faptul că nu aveam cunoștințele necesare într-un domeniu sau altul. Am experimentat și am învățat tehnici noi din curiozitate. Astfel, am creat vitralii, icoane, mozaic, picturi murale, street art, design interior, design vestimentar, graphic design și multe altele. Orice implică artă și creativitate!” Cristina Cantemir, fondatoare Urban Mirror.

THE WOMAN 2021

Portofoliul, modul în care ajută companiile și serviciile Urban Mirror pot fi văzute pe site-ul urbanmirror.ro.