Vocea ta pentru mai bine poate schimba vieți, implică-te, folosește-o!

Editorial

Luna decembrie a fost dintotdeauna o lună dedicată sărbătorilor, cadourilor, petrecerilor, cumpărăturilor și în general a lucrurilor frumoase. Startul îl dă Liana Stanciu la Magic FM cu vocea ei caldă prin care anunță, în cadrul emisiunii Magic Start, Radioul lui Moș Crăciun, asta însemnând o luna întreagă în care la radio se difuzează doar colinde.

Anul acesta, deși unul mai atipic, pe cei mai mulți, sau cele mai multe dintre noi, nu ne va opri din cumpărat cadouri, gătit, pregătit de Crăciun, concediu, ascultat colinde sau alte vechi obiceiuri. Desigur, cu mai multă precauție sau poate cu o ușoară teamă. Și pentru că e luna în care auzim cel mai des sloganuri precum “să fim mai buni” și mai toate evenimentele cu tematică caritabilă se desfășoară tot acum, parcă și noi la rândul nostru ne îndreptăm privirea spre a face fapte bune și înspre a dona.

Însă, sunt femei pe care noi le numim ambasadori de bine, care fac asta tot timpul, pe tot parcursul anului.  Se implică, dăruiesc și își pun vocea și energia în sprijinul cauzelor în care cred, cu scopul de a face bine. Ele dăruiesc constant din timpul lor, energia, resursele financiare, iar când solicită favoruri prietenilor nu o fac pentru ele ci pentru cei aflați în nevoie.

Prin The Woman, sau în mod personal, aproape în fiecare an în decembrie, am donat spre anumite cauze sau am sprjinit într-un fel sau altul asociații sau persoane care ne-au solicitat ajutorul.

Anul acesta, în luna decembrie secțiunea Lideri va include poveștile acestor îngeri, cauzele în care cred, provocările și probleme pe care le întâlnesc, dar și modul în care reușesc să meargă mai departe și să aducă o rază de speranța și zâmbetul pe buze a celor în nevoi.

Am mai spus-o în nenumărate rânduri, dar e important să reiau. Lider e femeia care are succes într-un business pe care l-a construit de la 0, lider e femeia care înțelege impactul pe care îl are în comunitatea din care face parte, lider e femeia care înțelege fiecare etapă ca fiind necesară în dezvoltarea ei ca om, ca profesionist.

Vrem ca aceste povești să ne inspire și să ne dea un imbold, să privim mai cu atenție dincolo de nevoile noastre personale, ale familiei sau a celor dragi.

Cine sunt femeile despre care veți citi luna aceasta:

 

 – Magda Săvuică – a părăsit capitala pentru a se dedica familiilor nevoiașe care astăzi, în 2020, trăiesc fără curent electric, fără apă curentă, în sărăcie și în mizerie.

 – Dite Dinesz – ajunge în fiecare iarnă la bătrânii uitați de familii, izolați în munți, asigurându-le cele necesare.

 – Tabita Cernica –  se ocupă în cadrul Preventis de copii și tineri cu adicții. Scopul ei este acela de a ii aduce la o viață normală pe cei care și-au pierdut calea.

Violeta Fărăgău – a construit o casă în care oferă cazare celor care se tratează de cancer. Pe lăngă adăpost le oferă alinare și speranță.

Raisa Ludoșan – se dedică zi de zi pentru a salva câinii fără adăpost.

Loredana Bertișan – ajută copii din mediul rural cu cele minim necesare și mai mult decât atât se luptă să ofere o perspectivă părinților acestor copilași.

Paul Herlo – declara că voluntariatul reprezintă plăcerea de a dărui, ea fiind implicată în nenumărate proiecte, cel mai cunoscut fiind Asociația Dăruiește Viață unde alături de Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu construiesc un spital.

Avem mereu tendința să așteptăm de la cei din jur să facă ceva. Să ne rezolve problemele, să găsească soluții, să își asume responsabilități. Ne dorim o societate mai sănătoasă, generații mai educate și un trăi cât mai ridicat de viață.

Asta nu se poate face din birou, cu poze drăguțe pe instagram, înconjurați doar de prieteni cu care discutăm despre vin și ascultând podcasturi pe spotify,  izolați de sărăcie, de cei needucați, departe de copii care umblă desculți, nu au internet și care anul acesta nu au avut parte de școală din această cauză.

Departe de familii și copii ai căror părinți nu au nici o perspectivă și nu știu să le indice copiilor încotro să o apuce pentru a-și construi un trăi și a-și găsi menirea în viață.

Departe de bătrâni abandonați la sate și izolați în munți cărora le lipsesc lucruri esențiale precum căldura în casă.

Departe de școli. Dacă copilul nostru e la o școală în centrul orașului, rareori am luat în calcul să vizităm o școală din mediul rural să întrebăm dacă este vreo nevoie. Și majoritatea școlilor de la țară funcționează în condiții improprii.

Departe de spitale. Abia atunci când cineva din familie ajunge în spital, ne dăm seama câtă nevoie ar fi de implicarea noastră, sau abia atunci când un incendiu arde din temelii o secție sau un spital conștientizăm lipsurile sistemului sanitar de la noi.

Dar sunt oameni în jurul nostru care au ales să nu stea departe. Care își folosesc vocea pentru mai bine și se dedică pentru a pune umărul la construcția unei societăți sănătoase.

Ce au în comun acești oameni? Dăruirea lor este constantă, lupta lor este neîncetată și credința în cauzele lor este nemărginită, indiferent de obstacolele pe care le întâlnesc. Doar așa au reușit să implice companii, oameni de afaceri, oameni obișnuți cu sufletul mare, sau câteodată influenceri care să doneze, să le dea o mână de ajutor sau militeze pentru cauza lor.

Oameni precum Magda Săvuică, Paula Herlo, Dite Dinesz, Violeta Fărăgău și toate femeile minunate pe care le veți cunoașteți prin intermediul interviurilor de aici din The Woman, sau poate ați avut deja privilegiul să le întâlniți, ne inspiră și ne dau un impuls – acela de a promova cauzele cu care rezonăm, de a ne implica în ele și sperăm că aceste interviuri să aibă același efect și asupra ta.

Vocea ta pentru mai bine poate schimba vieți, implică-te, folosește-o!

Crina Ciocian, Co-Fondator The Woman

Credit foto: @ Raluca Ciornea