ALL ABOARD!  SoNoRo Orient Express

În perioada 27 septembrie – 2 octombrie SoNoRo poposește la Cluj-Napoca. Suntem invitați la o călătorie de la un capăt la altul al continentului european, în trenul misterios al Festivalului SoNoRo – Orient Express, pentru a fi mai aproape de muzică și de artă, dar și mai aproape unii de alții. Tema festivalului continuă tradiția edițiilor precedente, în care tonul dictat de nume s-a imprimat în cele mai mici detalii: repertoriul ales, spațiile neconvenționale, muzicienii invitați și atmosfera generală.

Totodata, tema din acest an, Orient Express, este inspirată din călătoriile luxoase cu trenul celebru din perioada La Belle Époque, pune în valoare ce ne unește, ca europeni, și ne arată că distanțele sunt risipite rapid prin muzică, atunci când suntem dispuși să ne imaginăm o lume fără granițe.

În urmă cu mulți ani, pe când era doar un spectator, mult înainte de festivalurile mari și moderne, “reperul despre cum trebuie să arate un festival era dat, în România, de SoNoRo“, ne spune Geanina Simion.

Un brand frumos, cu materiale creative, foarte curajoase pentru domeniul muzicii clasice, care știa mereu să spună o poveste.

“Am învățat curajul ăsta al neconvenționalului în muzica clasică de la SoNoRo. Observându-i. Când am început să fac comunicare pe domeniul ăsta, nu am mai avut limite pentru că au fost alții ca ei înaintea mea care au spart aceste limite.”

Anul ăsta, ducem și mai departe povestea SoNoRo. Niciodată nu au mai fost atât de multe zile de festival și atât de multe concerte la Cluj. Iar tema… tema nici că se putea mai savuroasă. Ne-a permis să ne jucăm mult și ne-a permis să creăm pe toate fronturile.

Și una din creațiile astea e ca SoNoRo Orient Express să ajungă la Cluj acolo unde e firesc: în Gara Mare. A fost provocarea provocărilor să aducem spațiul gării la rang de sală de concerte și să obținem toate aprobările necesare. Nu vă închipuiţi cât a fost de lucru pentru ca publicul să poată fi părtaș la o astfel de experiență. Mulțumesc enorm pentru deschidere tuturor celor care ne-au ajutat să punem la cale experiențele astea și au răspuns pozitiv tuturor “nebuniilor”, pentru a da publicului o experiență unică.

Luni ne urcăm în vagoanele SoNoRo la Iulius Parc, iar marți începe călătoria.

Toată săptămâna viitoare, Geanina fi ghidul vostru și ne va conduce prin toate stațiile SoNoRo: Iulius Parc, Gara CFR Cluj, Auditorium Maximum, Casa Boema, Filarmonica de Stat Transilvania, Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, Casa Libertății Religioase, Cercul Militar. 7 zile, 8 concerte.

În paginile The Woman veți putea citi interviuri realizate de către Geanina cu artiștii pe care îi veți regăsi pe scena SoNoRo.

Despre SoNoRo:


Ediția SoNoRo Orient Express va sărbători și explora arta călătoriei, anticiparea, visele care ne determină să întreprindem o călătorie, promisiunea unui voiaj în necunoscut, latura exotică, dar și mundană pe care o aduce cu ea orice călătorie. Cât timp cotinuăm să călătorim în căutarea frumuseții, impulsul artistic și muzical ne va îndrepta spre următorul loc în care vrem să ajungem. Vă invităm alături de noi în această căutare!

Diana Ketler, Director artistic, SoNoRo.

Detalii despre eveniment, concerte, artisti se regasesc pe site-ul evenimentului festival.sonoro.ro.

Biletele au fost puse in vanzare pe eventbook.ro.